Koncert dua „SHAKE & SPEAR”

Shake & Spear

Koncert dua „SHAKE & SPEAR”

CIKLUS BESPLATNIH ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u četvrtak, 27. maja, u 19 časova, prisustvujete dvanaestom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Koncert dua „SHAKE & SPEAR”, koji čine violinista Ivan Simeunović i pijanista Milivoje Veljić, zainteresovani građani će biti u prilici da prate na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na programu su kompozicije iz Kosovskog ciklusa, Svilen konac i kolo svilenog konca, Sejdefu majka buđaše, Momačko kolo, splet narodnih pesama, Grana od bora i Pašona kolo.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, svakako je i izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Snimke koncerata kamernih ansambala „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Beogradski gudački kvartet”, „Mistik cello”, „DUO DiS”, „Kapric”, „Renesans”, „Banda saksofonista” i „Damar”, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena i koncert violiniste Vladimira Koha i pijanistkinje Tanje Jablanović, koji su realizovani u prethodnom periodu, zainteresovani građani mogu da pronađu na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.