Koncert dua „Floral”

Duo Floral

Koncert dua „Floral”

DRUGA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” pozivaju vas da u sredu, 24. novembra, u 19 časova prisustvujete koncertu dua „Floral”, četvrtom koncertu klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Duo „Floral” čine flautistkinja Stana Krstajić i harfistkinja Milena Stanišić.

Na programu su dela kompozitora Dejana Despića, Dragane Jovanović, Vilija Hesa, Žozefa Žongena, Vladimira Tošića, Karla Nilzena, Miloša Raičkovića, Gabriela Fore i Milana Mihajlovića.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” svakako je i izvođenje jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296, jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije već u četvrtak, 25. novembra, od 19 časova.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *