Koncert Divne Ljubojević i ansambla Melodi

Koncert Divne Ljubojević i ansambla Melodi

Divna i MELÓDI će slušaoce provesti kroz vremensko i prostorno putovanje od 19. do 21 veka, izvodeći dela kompozitora klasične muzike Rusije, Belorusije, Srbije, Grčke. Ovaj nastup istovremeno će biti i vremeplov kroz tridesetogodišnji rad Hora i studija za duhovnu muziku MELÓDI.

Pored spoja tradicionalnih napeva u novim aranžmanima i horskih kompozicija savremenih autora, posebna pažnja ovog koncertnog nastupa posvećena je HERUVIMSKOJ PESMI.

Koncert će biti održan u četvrtak, 15. decembra, u 20 časova.

Ulaznica još uvek ima i mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344) od od 18 do 20 časova, u holu Sinagoge.

Cene karata: 2.200 dinara parter sredina i galerija i 2.000 parter sa strane.

Koncert se održava u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a u okviru tradicionalnog ciklusa „Božićno-novogodišnji koncerti”.

Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Divna Ljubojević – dirigent, kompozitor, pojac i interpretator duhovne muzike

Divna Ljubojević je u svetu prepoznata ne samo kao autentičan interpretator duhovne muzike, kulturni misionar i promoter muzičke tradicije zemalja vizantijskog kulturnog kruga, već i kao neponovljivi umetnički dar i „anđeoski glas” zbog kog joj se otvaraju vrata novih i drugačijih angažmana. Ostaće zabeleženo da je upravo Divna učestvovala u stvaranju prve hologramske opere na svetu. Njen misionarski rad krunisan je i ordenom Počajevske ikone Majke Božije „za propoved Pravoslavlja pojanjem”.

Sa grupom prijatelja, Divna Ljubojević osniva Hor i studio za duhovnu muziku MELÓDI, koji kontinuirano nastupa tokom svih proteklih 30 godina na više od 800 koncerata u zemlji i inostranstvu, ostvarujući nastupe na najrazličitijim delovima sveta, objavljujući albume u Srbiji, Rusiji, Francuskoj, SAD, Ukrajini, Belorusiji i bogateći repertoar stotinama kompozicija. Tokom svih godina trajanja, MELÓDI nedeljom i praznicima poju u Manastiru Vavedenje u Beogradu.