KONCERT: ANA & THE CHANGES u DOB-u

Ana Ćurčin

KONCERT: ANA & THE CHANGES u DOB-u

Grupa Ana & The Changes poziva vas na svoj jedini koncert ove godine, koji će se održati u Velikoj sali Doma omladine Beograda u petak 20. novembra. Bend će svirati pesme s oba studijska albuma uz poneko iznenađenje. Specijalna gošća na koncertu biće flautistkinja Milena Jančurić.

Pre nešto više od godinu dana, 4. oktobra, Ana & The Changes predstavili su u okviru Indirekt festivala album „Differences” i planirali brojne promotivne koncerte u regionu povodom toga. Jednu pandemiju kasnije, bend nije svirao nigde tokom 2020, ali Ana Ćurčin je bila vredna na brojnim online koncertima tokom izolacije, a tokom leta je nastupala sama ili sa Milenom na nekoliko lepih događaja. Na poziv Doma omladine Beograda, Ana & The Changes nastupiće u punom sastavu u omiljenom prostoru, godinu dana stariji, ali i sa novim idejama, osećanjima i velikom energijom.

Ana & The Changes tokom 2020. godine objavili su album „Differences Live” sa snimcima napravljenim na koncertu prošle godine u Amerikani, a Ana Ćurčin ovu specijalnu godinu za sve završava jednim specijalnom izdanjem: albumom „Scene” koji će od 10. novembra biti dostupan na svim digitalnim platformama. „Scene” su izbor primenjene muzike koju je Ana pravila tokom poslednjih 7-8 godina, za pozorište, film, video igre, reklame…

Specijalna gošća na koncertu je fantastična flautistkinja iz Novog Sada, Milena Jančurić, koja se školovala na FMU u Beogradu i na Berklee College of Music u Bostonu. Njena profesionalna biografija i spisak muzičara sa kojima je sarađivala su impresivni, a Ana i Milena su za upravo objavljenu kompilaciju „Klavirsko nebo #3” napisale i izvele pesmu „Košuta”.

Ana Ćurčin je u konstantnoj potrazi za savršenom pesmom, idealnim akordom i pravim osećanjem. Tokom svoje karijere objavila je dva studijska albuma – „Sketches Of Belonging” (2016) i „Differences” (2019, kao Ana & The Changes), kao i kolekciju demo snimaka „Sketches of Belonging (solo & acoustic)” (2015) i „Differences Live” (2020).
Ovaj koncert je još jedna potvrda posebne veze koju ova izuzetna umetnica i najpopularniji gradski kulturni centar imaju. Praktično od početaka svoje karijere Ana je vezana za Dom omladine Beograda i u njemu se desilo mnogo toga „prvog” u njenom scenskom životnom putu. Prvi „veliki” solo koncert sa bendom Ana je održala u sali Amerikana, kao što je i njen debi sa kamernim sastavom (po mnogima jedan od najboljih u njenoj karijeri) bio u Velikoj sali DOB. Često je nastupala u Domu omladine i na različitim festivalima i sarađujući sa drugim kolegama, najčešće sa bendom Stray Dogg. Zato nije čudo da je svoj „live” album sa zadovoljstvom snimila prošle godine upravo u kući iz koje je „pošla u svet” kao oformljena autorka, niti što će Anin jedini nastup pred publikom ove godine biti 20. novembra baš u Domu omladine Beograda.

Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB-a i preko Tickets.rs mreže, po ceni od 700 dinara.

Foto: Danilo Mijatović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *