Kompanija NIS donirala Beogradu četiri električna vozila

Vrabac servis

Kompanija NIS donirala Beogradu četiri električna vozila

Zahvaljujući donaciji kompanije NIS, u Beogradu je počeo sa radom „Vrabac“ servis. Četiri električna vozila biće na usluzi, kako građanima Beograda, tako i turistima, svakoga dana od 8-22 časa.

Ova atraktivna usluga građanima je omogućena zahvaljujući saradnji kompanije NIS i našeg udruženja u okviru akcije „Zajednici zajedno“, putem koje je NIS u prethodnih 11 godina u razvoj lokalnih zajednica širom Srbije uložio više od milijardu dinara.

Linija Vrabac servisa je duga oko 2,5 kilometra i ima ukupno osam stajališta, a ova usluga će biti besplatna za sve korisnike. Jedno od vozila uređeno je za prevoz osoba sa posebnim potrebama.

NIS je u ovaj projekat uložio oko 15 miliona dinara, želeći da građani glavnog grada dobiju još jedan atraktivan servis, koji istovremeno doprinosi unapređenju zaštite životne sredine u centru Beograda.

Vrabac servis
Svečanom puštanju u rad servisa prisustvovali su Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije NIS-a, Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda i Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Grada Beograda.

Vadim Smirnov je tom prilikom izjavio:

„NIS je kao društveno odgovorna kompanija prepoznao da nije moguć razvoj naše kompanije bez razvoja zajednice u kojoj poslujemo. Mi poslujemo u čitavoj Srbiji, ali, za naše poslovanje Beograd je posebno važan grad. Takođe, već 10 godina imamo program saradnje sa Gradom Beogradom, imamo niz različitih projekata čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života naših građana. Za nas je mogućnost da doprinesemo daljem razvoju Beograda privilegija i sigurno je da ćemo u tom pravcu nastaviti da sarađujemo sa našim partnerima“.

Vrabac servis
Andreja Mladenović je istakao da Beograd, zahvaljujući kompaniji NIS, na poklon dobija četiri vozila na električni pogon, osposobljena da voze putnike u pešačkim zonama, ali i u aktivnom saobraćaju.

„Ovaj servis je zahvaljujući programu Zajednici zajedno kompanije NIS potpuno besplatan za sve korisnike. Nadam se da će svi oni koji žive u centralnoj pešačkoj zoni, kao i svi građani i turisti koristiti uslugu Vrapca. Ja se nadam da će ovaj servis početi da živi i na nekim drugim lokacijama u gradu i da će ovaj servis biti jedan od ponosa i simbola grada u budućnosti“, rekao je Mladenović.

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Grada Beograda, zahvalio je kompaniji NIS na društveno odgovornom poslovanju i sjajnoj saradnji koju ostvaruje sa Gradom Beogradom dugi niz godina.

„Ovo je samo jedan u nizu projekata koji smo zajednički realizovali na radost svih Beograđana. Servis je namenjen najstarijim sugrađanima koji imaju problema sa kretanjem, ali ga mogu koristiti svi Beograđani. Ovo je inovacija koja je zaista nedostajala Beogradu i sa kojom ga svrstavamo u red onih razvijenijih gradova. Verujem u budućnost i inovacije koje će služiti građanima Beograda“, rekao je Nikodijević.

Sa okupljenima je utiske podelila i jedna od predstavnica Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije koja je danas koristila uslugu „Vrabac servisa“.

„U Beogradu živi više od 200.000 osoba sa invaliditetom različitih kategorija. Takođe, tu žive i stariji sugrađani. Ovo vozilo će biti korisno ne samo za nas koji koristimo ili invalidska kolica ili imamo teškoće u kretanju, već i za starije sugrađane, ali i za majke sa decom. Vrlo važno i za turiste koji ovde dolaze. Ovo je jedna jako dobra i pohvalna stvar“ – rekla je ona.

Vrabac servis
Prilikom potpisivanja ugovora o donaciji, predsednik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić kazao je da to udruženje već dugi niz godina organizuje projekte koji su usmereni ka poboljšanju života građana, pre svega u smislu razvoja domaće proizvodnje i turizma.

„Projekat ‘Vrabac servis’ uspeli smo da realizujemo uz pomoć kompanije NIS, koja već 11 godina sprovodi akciju ‘Zejednici zajedno’. Sličan prevoz već postoji u Pragu, Beču i Budimpešti i namenjen je građanima i turistima. Siguran sam da će u skorije vreme ova vozila postati atrakcija, kako za građane Beograda, tako i za turiste, i da će predstavljati početak sistema koji će moći da se širi po gradu, na primer od bazena ’25. maj’ do Ade Ciganlije ili od Savskog pristaništa, preko Kalemegdana do Skadarlije“ – rekao je Ristić.

Kompanija NIS i Grad Beograd u okviru programa Zajednici zajedno uspešno sarađuju već 10 godina tokom kojih je NIS u unapređenje zajednice uložio oko 210 miliona dinara i podržao 54 projekta. Podrška kompanije građanima Beograda biće nastavljena i u narednom periodu.

1 komentar

  • Dusanka

    Svakako da ovo treba pohvaliti. Ali moj predlog da pomognete nama sakupljacima papira i kartona. Nama da dotirate jedno vozilo i cela moja porodica dobija posao, mladji rade jednu smenu stariji drugu. Bila bih vam zahvalna moja preduzetnicka radnja kis sirovine. Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *