Dunav osiguranje

Kompanija „Dunav osiguranje“ u misiji podrške društvenoj zajednici

Idući u susret naporima zdravstvenog sistema naše zemlje da se izbori sa novim koronavirusom, Kompanija „Dunav osiguranje“ donirala je 10 miliona dinara Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) za nabavku neophodnih lekova i medicinske opreme. „Dunav osiguranje“ među prvima je pokrenulo lanac podrške našem zdravstvu, a zatim je srazmerno svom učešću na tržištu osiguranja od auto-odgovornosti, participiralo sa oko 42 miliona dinara u donaciji od ukupno 120 miliona dinara koje je Udruženje osiguravača Srbije uplatilo u Fond za nabavku medicinske opreme i materijala.

Humanoj akciji pomoći zdravstvenom sistemu Republike Srbije u suzbijanju koronavirusa pridružila su se i preduzeća koja posluju u sastavu Kompanije „Dunav osiguranje“.

Društvo za reosiguranje „Dunav re“ doniralo je iznos od tri miliona dinara Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, dok su zaposleni u „Dunav penzijama“ odlučili da pet procenata martovske zarade i pet procenata mesečne naknade za rad članova Nadzornog odbora Društva uplate u Trezor Republike Srbije kao doprinos borbi protiv koronavirusa.

I preduzeće „Dunav auto“ doniralo putničko vozilo marke fiat 500L Mirror vrednosti 1,35 miliona dinara Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Vozilo će koristiti terenskim službama Instituta da stignu svuda gde se njihova pomoć očekuje u borbi za suzbijanje epidemiije Covid-19.

U okolnostima kada se naši lekari nadljudskim snagama bore za svaki dragocen ljudski život, Kompanija „Dunav osiguranje“ i preduzeća koja posluju u njenom sastavu istrajno će nastaviti da pružaju podršku kako finansijskim sredstvima tako i merama koje preduzimaju u cilju zaštite zdravlja zaposlenih i svojih klijenata.

Kompanija „Dunav osiguranje“ je ne samo ovim gestom, već brojnim davanjima tokom 45 godina poslovanja na srpskom tržištu, u svim prilikama, a posebno u kriznim situacijama, izdvajala značajna sredstva za pojedince i zajednicu u kojoj posluje. Naša misija podrške društvenoj zajednici, osećaj zajedništva i solidarnosti ponovo je na probi. Kompanija „Dunav osiguranje“ poziva poslovne partnere, društveno odgovorne firme i pojedince da joj se pridruže u humanoj misiji borbe za svaki život, jer je svaki život dragocen.