Kokice terapija

Novi mesečni program DOB-a – terapija uz film

Kokice terapija, novi mesečni program Doma omladine Beograda, predstavlja katarzičnu bioskopsku terapiju koja podrazumeva i smeh i plač, gledanje filma za neophodno emotivno oslobađanje, filma o kome se priča kada se upali svetlo, sa predavačima koji su renomirani psihoterapeuti različitih škola i pravaca.

Zašto Kokice terapija? Film nudi pitanja, preispitivanja, identifikaciju sa pričom ili likovima, omogućava upoznavanje sveta oko nas isto koliko i našeg unutrašnjeg sveta. Nove psihološke teorije tvrde da gledanje filmova u terapeutskom kontekstu može pomoći u prevazilaženju ličnih problema, a da uz profesionalnu medijaciju stručnjaka i dobru prezentaciju fimovi mogu biti i dodatna terapija za bolesti zavisnosti, straha od umiranja i smrti, napuštanja, zlostavljanja, kao i mogućnost da se dopre do gledaoca. Stari i novi filmofili intuitivno su došli do istih saznanja.

Na drugoj seansi Kokice terapije, u ponedeljak, 20. novembra od 19 časova biće emitovan film Rona Frika „Baraka“ (Velika Britanija, 1992). Zbog velikog broja zainteresovane publike, projekcija je premeštena iz Kluba DOB-a u salu Amerikana.

Baraka je sufijski izraz za blagoslov, posvećenost, suštinu života, dah. Film je pun fascinantnih prikaza: prirode, rituala, pripadnika različitih religijskih pravaca, običnih ljudi, industrijalizacije, prenaseljenosti, a deluje kao vođena imaginacija za gledaoce, što i jeste bila ideja onih koji su ga snimali u 24 zemlje, na šest kontinenata, tokom više od 14 meseci.

Filmove gledamo sa Žanet Prinčevac de Villablanca, jungovskom psihoanalitičarkom i terapeutkinjom.

Ulaz slobodan.

Program KOKICE TERAPIJA realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

O terapeutkinji – medijatoru:

Žanet Prinčevac de Villablanca je jungovska psihoanalitičarka i terapeutkinja. Predsednik Beogradskog analitičkog kruga (2004-2007), jedan od osnivača i direktor škole koja je obrazovala jungovski orijentisane psihoterapeute, predavač, supervizor i analitičar. Održala je brojna javna predavanja iz oblasti analitičke psihologije. Od 1999. godine vodi svoju privatnu praksu.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]