Kemal Gekić u novosadskoj Sinagogi

Kemal Gekić

Nastup Kemala Gekića 28. novembra u Novom Sadu

Kemal Gekić, jedan od najvećih pijanista današnjice, nastupiće 28. novembra od 20 časova u novosadskoj Sinagogi.

Na programu:

Hektor Berlioz: Fantastična simfonija / transkripcija za klavir: Franc List
Andres Alen: Varijacije
Nikolai Kapustin: Dve koncertne etide

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/III) radnim danima od 8 do 14 časova, po ceni od 1000 i 1200 dinara.

Originalnost, ubedljivost, snaga interpretacije i perfektno rukovanje instrumentom samo su neki od kvaliteta koji se pripisuju ovom velikom umetniku – jednom od najvećih i najuzbudljivijih pijanista današnjice, čije sviranje hvale kako kritičari tako i publika celog sveta.

Ono što ga čini toliko jedinstvenim je njegov umetnički kredo koji obuhvata poznavanje svih činjenica potrebnih za rekonstrukciju originalnih ideja u komadima koje svira, kao i moć da ih oživi pred publikom današnjice. On pruža fascinantne, beskompromisne i uvek nove interpretacije.

Kemal Gekić je diplomirao 1982. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a iste godine je bio primljen na klavirski odsek u zvanje asistenta. Poslediplomske studije završava 1985. godine, kada postaje senzacija Šopenovog takmičenja u Varšavi. Od tada intenzivno koncertira širom Evrope, SAD-a, Kanade, Japana, Afrike, Sovjetskog Saveza, Srednjeg i Dalekog Istoka.

Njegove koncerte prenosile su brojne TV stanice: RAI Italija, TV Portugal, TV stanice bivše Jugoslavije, HNK Japan, Poltel Poljska, Egipatska TV, NDR Nemačka, RTV USSR, Intervizija, PBS SAD i CBS Kanada.

Za svoje snimke Kemal Gekić je nagrađivan u Evropi, Americi i Japanu za originalna i pronicljiva viđenja muzike Hendla, Mocarta, Šopena, Skrjabina i Lista.

Rođen u Splitu, Kemal Gekić živi i radi u SAD-u.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *