Kafana u doba Korone

Virtuelna kafana korona virus

Kafana u doba Korone

Ako ste mislili da samoizolacija podrazumeva odsustvo kontakata i druženja, prevarili ste se. Naprotiv. Ovo je period kada se možete viđati sa prijateljima više nego inače.

Šta je potrebno za tako nešto? Potrebno je da otvorite svoju kafanu. Da, dobro ste pročitali, svoju kafanu. Sigurni smo da su mnogi od vas puno puta maštali o tome.

POČETAK

1. Kreirajte svoj Skype nalog

Pre svega, ukoliko to do sada niste učinili, morate otvoriti svoj Skype nalog. Potrebno je da izađete na sajt www.skype.com i da u gornjem desnom uglu kliknete na „Sign in„, a zatim na „New to Skype? Sign up„.

Virtuelna kafana korona virus

Otvoriće vam se prozor „Create account„. Preporučujemo da kliknete na link „Use your email instead„. Zatim unesite svoju e-mail adresu i kliknite na „Next„. Nakon toga, unesite željeni password.

Na stranici „What’s your name?“ unesite svoje ime i prezime. Zatim će na vaš e-mail stići aktivacioni kod koji treba da unesete i time ste završili registrovanje svog Skype naloga.

Nakon toga, potrebno je da u svom nalogu postavite svoju profilnu sliku i da proverite rad svoje web kamere, mikrofona i slušalica ili zvučnika.
Virtuelna kafana korona virus

2. Otvorite svoju Kafanu

Kada ste ušli na svoj Skype nalog, potrebno je da kreirate Kafanu. Kliknite na „Chats„, zatim na „New Chat„, pa na „New Group Chat„.

Virtuelna kafana korona virus

Došao je trenutak da svojoj kafani date ime. Unesite željeni naziv, zatim kliknite na donju strelicu, a potom na dugme „Done“.
Upravo ste postali ponosni vlasnik svoje kafane!

3. Pozovite prijatelje u Kafanu

Pozovite prijatelje da otvore svoj Skype nalog, tražite da vam dostave svoje e-mail adrese (ili Skype Name), a potom ih uključite u Kafanu.

Proces je jednostavan: kliknite na naziv Kafane sa leve strane, a zatim na „Invite More People“. U polje „Search“ unosite mejlove (ili Skype Name) vaših prijatelja koje želite da pozovete u Kafanu, a kada završite, kliknite na „Done“.
Time ste okupili svoje društvo.
Ako među poželjne goste ubacite i portal@mojasrbija.rs (Skype Name: live:.cid.1017f3b17b387f0a) možda vam se i mi ponekad priključimo 🙂

Virtuelna kafana korona virus

4. Započnite druženje

Dobro došli u svoju Kafanu. Kliknite na naziv Kafane sa leve strane, a zatim na kamericu u vašem gornjem desnom uglu. Time ćete pozvati sve članove grupe da se uključe.

Donesite svoje piće i nešto za grickanje – i možete početi.

Mana ove kafane je što nema konobara, pa piće i hranu morate sami sebi da donesete, ali prednosti su mnogobrojne, od toga da vam se može priključiti i društvo iz drugih gradova i država, do toga da nećete strahovati od policije, tako da se možete opustiti u izboru pića. O nižim cenama da ne govorimo.

Ukoliko želite, možete napraviti više kafana, u koje možete pozvati različita društva.

Skype i Kafanu možete instalirati i na vašem mobilnom telefonu, mada preporučujemo da sedite za kompjuterom, kako biste ispred sebe imali sto na kome ćete držati jelo i piće, kako već priliči u svakoj kafani.

Da bi se dočarao pravi šmek kafane, poželjno je da u pozadini pustite odgovarajuću muziku. Preporučujemo vam da otvorite sajt naxi.rs i da izaberete muziku po svom ukusu (plava traka na vrhu stranice). Izbor je veliki, od hard roka i džeza, do kafanske muzike. Muziku utišajte, kako biste valjano čuli svoje prijatelje. To ćete lako učiniti na samoj stranici sajta naxi.rs.

Radno vreme kafane je svakoga dana, pa i nedeljom, od 20:00-05:00h.

U kafanu možete doći i iz nje otići kad god želite. Takođe, pre ulaska možete proveriti ko je u kafani, pa u slučaju da ste otvorili nekoliko objekata, možete izabrati društvo sa kojim ćete se večeras družiti.

U normalnim uslovima, užurbani ritam svakodnevnog života smanjuje mogućnost druženja i viđanja sa prijateljima. Sada, kada je većina nas na prinudnom raspustu, nema potrebe da vreme ne iskoristimo za što češće druženje sa prijateljima, bez obzira na fizičke barijere između nas. Time čuvamo i svoje zdravlje i zdravlje čitave nacije.

Kafana je pola zdravlja.

Čuvajte se i družite se.
Voli vas MOJA SRBIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *