Pokretanje Konkursa „Dobročinitelj 2023”Izložbom na Trgu republike označeno pokretanje Konkursa „Dobročinitelj 2023”

U ponedeljak, 10. oktobra, na Trgu republike u Beogradu, postavljena je izložba „Dobročinitelj”, u okviru akcije „Najbolje u Srbiji”, a zainteresovani će biti u prilici da je posete do petka, 14. oktobra 2022. godine.

Udruženje „Moja Srbija” će, uz podršku Grada Beograda, Centra potrošača Srbije i kompanije NIS, u roku od pet dana, od 10. do 14. oktobra, na jednoj od najprometnijih tačaka Beograda – na Trgu republike, upoznati posetioce i slučajne prolaznike sa društveno odgovornim akcijama koje su sprovodili dosadašnji dobitnici priznanja „Dobročinitelj” i otvoriti konkurs za dodelu istoimenog priznanja za 2023. godinu.

„Postavljanjem ovakvog vida izložbe na Trgu republike želeli smo da uputimo naše sugrađane u to šta predstavlja nagrada ‘Dobročinitelj’, zašto je važno da takav vid nagrađivanja postoji i koliko je značajno da govorimo o društvenoj odgovornosti, naročito u kontekstu prethodnih godina obeleženih virusom korona. Upravo skretanjem pažnje na društveno odgovorno i održivo poslovanje koje su sprovodili dosadašnji dobitnici ove nagrade želimo da navedemo što više kompanija, fondacija, organizacija, ali i pojedinaca da i sami postupaju društveno odgovorno i da daju svoj doprinos zdravijem i sigurnijem životu svih nas”, objasnili su iz Udruženja i dodali: „Predstavljanje svih dosadašnjih dobitnika Zlatnih plaketa i priznanja ‘Dobročinitelj’, među kojima su – Fondacija Novak Đoković, kompanije NIS, Coca-Cola HBC, Henkel, Forma Ideale, OTP banka, ali i Fondacija Ana i Vlade Divac, Fond B92, Gorska služba spasavanja Srbije, emisija Exploziv i gospodin Milomir Glavčić, najbolje će pokazati budućim Dobročiniteljima u kojim sve oblastima je moguće postupati savesnije i odgovornije, jer su pravci delovanja svih ovih kompanija, fondacija i pojedinaca veoma različiti, ali se ipak slažu u jednom, a to je očuvanje zdravog društvenog i prirodnog poretka naše zemlje”.

Kako se akcija „Dobročinitelj” organizuje u sklopu kampanje Najbolje u Srbiji, u okviru koje se odvijaju i akcije Moj izbor – usmerena ka podsticanju razvoja domaće proizvodnje i promociji najboljih domaćih proizvoda i Miljenik potrošača – usmerena na podsticanje ulaganja u kvalitet proizvoda i usluga i isticanje najkvalitetnijih brendova na našem tržištu bez obzira na njihovo poreklo, ova izložba podseća i na to koliko je značajno da biramo domaće, ali da treba voditi računa i o kvalitetu proizvoda, odnosno da je važno da negujemo kvalitetne domaće proizvode koji mogu parirati bilo kom proizvodu iz inostranstva.

Na taj način udruženje „Moja Srbija” želi da podseti i kompanije i potrošače da se uspeh u radu ne može posmatrati nezavisno od društveno odgovornog poslovanja i da su kvalitet i originalnost proizvoda podjednako važni koliko i zdravo okruženje, dobri međuljudski odnosi i savesnost u radu. Upravo iz tog razloga „Moja Srbija” bira da, kroz dodelu pomenutih priznanja, da podršku svima onima koji dele njene ideje i vizije, a sa nadom da će nagrađenih biti što više u svim oblastima i svim segmentima poslovanja.

Konkurs za dodelu priznanja „Dobročinitelj” otvoren je u ponedeljak, 10. oktobra i vrši se u dva koraka:

1) prijavom na stranici www.Dobrocinitelj.rs/prijava/

2) popunjavanjem formulara, koji možete preuzeti na adresi: http://www.Dobrocinitelj.rs/dobrocinitelj2023.zip i njegovim slanjem u pdf formatu na e-mail: konkurs@dobrocinitelj.rs.

Rok za podnošenje konkursnih prijava je 31. januar 2023. godine.

Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail: dobrocinitelj@dobrocinitelj.rs.