Marina Guteša 2 enterijer

Izložba studentskih radova „Mislim, dakle kreiram”

Od 10. aprila do 13. maja, Dom kulture „Studentski grad” – Godišnja izložba radova studenata dizajna, Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd, odsek Beogradska politehnika

Naslovna tema ovogodišnje izložbe studentskih radova „Mislim, dakle kreiram” odgovoriće na više pitanja, pre svega, koliko je važan proces mišljenja u koncipiranju dizajna proizvoda i njegovom kreiranju. U Velikoj Galeriji svoje radove predstaviće studenti osnovnih studija, pet akreditovanih studijskih programa: Grafičkog dizajna, Dizajna enterijera, Dizajna industrijskih proizvoda, Modnog dizajna i Koncept i karakter dizajn. Kao posebna celina u Galeriji, biće predstavljeni radovi studenata master studija grafičkog dizajna.

Izložba je od velikog značaja za nastavni proces u smislu vrednovanja i praćenja rada čitave jedne generacije studenata. Savremena stremljenja iz oblasti dizajna, pojava i upotreba novih tehnologija i materijala, sve masovnijeg korišćenja digitalnih tehnologija u dizajnu i zahteva tržišta, podstiče Beogradsku politehniku ka osavremenjavanju i podizanju kvaliteta nastave. Izlagačka aktivnost je od bitnog značaja i za student, jer se upoznaju sa organizacijom postavke izložbe i javne prezentacije svoga rada. Za mnoge je to prvo profesionalno predstavljanje i sagledavnje rada u novoj dimenziji pred javnošću i medijima.

Na otvaranju izložbe biće dodeljene nagrade za najbolja godišnja ostvarenja iz oblasti dizajna i likovne umetnosti. Nagrade nose nazive profesora osnivača Odseka za dizajn: Miodraga Vartabedijana, Gojka Varde i Lazara Bunovića.