Smak 50

Izložba „Smak 50” u Čačku

U susret velikom koncertu legendarne rok grupe „Smak”, koji će biti održan 9. septembra, na Trgu u Čačku, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” organizuje izložbu „Smak 50”, čija je autorka Ksenija Đerković, ćerka Slobodana Stojanovića Kepe, čuvenog bubnjara ovog benda.

Reč je o retrospektivnoj postavci arhivske građe rok grupe „Smak”, koja sadrži plakate, brojne novinske članke iz starih jugoslovenskih novina poput „Džuboksa”, „Reportera”, „TV Revije”, ali i predmete poput originalnih bubnjarskih palica, opreme, koncertnih karata itd. Takođe, postavku krase delovi garderobe i rekviziti koje su članovi benda koristili na sceni.

U okviru izložbe biće emitovan i kratak dokumentarni film o muzici koja je harala ‘70. i ‘80. godina prošlog veka i nekom prošlom vremenu u kome su stvarali Radomir Mihailović Točak, Boris Aranđelović, Slobodan Stojanović Kepa, Zoran Milanović i ostali članovi legendarne grupe „Smak” – navode organizatori.

Izložba „Smak 50” biće otvorena u Galeriji čačanske biblioteke, u četvrtak, 1. septembra, sa početkom u 19 sati. U programu učestvuju autorka postavke Ksenija Đerković, predstavnik Grada Čačka i bibliotekarka Ana Stanojević.