Ksenija MarkovićIzložba modnog crteža u galeriji „Haos”

U sredu, 16. novembra, u 20 časova, u galeriji Haos biće otvorena jedinstvena izložba modnog crteža vodećih srpskih dizajnera koji dugo godina sarađuju sa MS Clickom i predstavljaju svoje kolekcije na Beogradskoj nedelji mode.

Modni crtež seže od tehničko-geometrijskih konstrukcijskih rešenja, do ilustrativnih koji odražavaju neverbalne znakove koje jedna modna kreacija treba da komunicira.

Modni crtež je istorijsko i umetničko svedočanstvo, svedok modnih i društvenih promena, modnih kodova i nasleđa koje svedoči promenama modnih pravaca kroz različite epohe.

I pored svih tehnloških napredaka – crtež nastavlja da živi i da se razvija kroz talenat i bravuru savremenih umetnika i modnih dizajnera koji u njemu nalaze način da ostave trag u discplini modnog stvaralaštva.

Na 50. izdanju jubilarnog L’Oreal Fashion Week-a, priliku da u galeriji „Haos” izlože svoje crteže imaće sledeći domaći dizajneri: Dragana Ognjenović, Sonja Krstić, Peđa Nerić, Vesna Matijević, Igor Todorović, Valentina Obradović, Maja Nedeljković Davidovac, Svetlana Jaćović, dr Ksenija Marković Božović, Dragana Vučetić, Sonja Jocić, Milica Vukadinović, Gala Borović, Tijana Milutinović i Marko Glavinić.