Izložba “Locus Suspectus” umetničkog para diSTRUKTURA

Locus Suspectus

Izložba “Locus Suspectus” umetničkog para diSTRUKTURA

Galerija Doma omladine Beograda
Izložba traje do 16. novembra 2018.

Izložba Locus Suspectus, umetničkog para diSTRUKTURA, bavi se iščitavanjem i mapiranjem mesta atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Umetnike interesuje kako prostor pamti događaje i kako se kodovi čitaju kroz vreme.Izlozba je multumedijalna i prikazaće jedan video rad, jednu sliku kao i desetine crteza, akvarela, tekstova…

Svi gradovi su geološki. Ne možeš ni par koraka da napraviš a da ne naiđeš na duhove koji nose svu lepotu i težinu svoje prošlosti. Krećemo se u okviru zatvorenog pejsaža čije nas znamenitosti stalno vuku ka njegovoj prošlosti. (Ivan Chtcheglov)

Milica Milićević i Milan Bosnić su diplomirali i magistrirali na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Odseku za slikarstvo. Od 2005. rade na zajedničkim projektima kao umetnički par pod nazivom diSTRUKTURA. Mediji u kojima rade su uglavnom fotografija, slika, crtež i video.

Njihov rad je prezentovan kako u zemlji tako i u inostranstvu, na samostalnim i grupnim izložbama kao što su The New Archive (NN Contemporary Art, Northampton, UK, 2017), From Diaspora to Diversities (Remont Galerija, Beograd, 2016), Memorija Nasilja i Snovi o Budućnosti (Muzej Savremene Umetnosti Vojvodine, 2014), Prigušena Egzistencija u Tajčungu na Tajvanu, distURBANces u Luxemburgu (2013), u Beču i Bratislavi (2012), TINA B festival u Pragu (2012), Police the Police/ Bijenale mladih umetnikau Bukureštu (2010), Beograd Ne-Mesta u Salonu muzeja savremene umetnosti u Beogradu (2009), Hotel Mariakapel: a portrait by Katie Jane u Hoornu u Holandiji (2008), Mikro Narativi u Muzeju moderne umetnosti u Sent Etjenu (Saint Etienne) (2008), 48. Oktobarski salon u Beogradu (2007) i Štajerske jesenje svečanosti 2007- next code: love u Gracu (2007).

Samostalno su izlagali u Srbiji, Austriji, Holandiji, Nemackoj, Češkoj, Sloveniji, Japanu i Finskoj.

Njihove aktivnosti su podržali Pollock-Krasner Fondacija (2015), Evropska kulturna fondacija, KulturKontakt, Kraljevina Norveška, ProHelvetia, Ministarstvo Republike Srbije i drugi. Radovi im se nalaze u privatnim, javnim i korporativnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu, uključujući kolekciju H2 Centra za Savremenu Umetnost, Muzeja za Savremenu Umetnost Vojvodine, Kulturnog Centra Beograda, Wiener Stadtische collection, muzej grada Beograda, Telenor kolekciju, Okolje Consulting Art Collection iz Ljubljane kao i mnogim drugim.

Tokom proteklih godina učestvovali su u raznim rezidens programima, simpozijumima i radionicama u Španiji, Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Holandiji, Austriji, Italiji, Sloveniji, Egiptu, Srbiji i Finskoj.

Galerija Doma omladine Beograda
Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;
nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *