Izložba crteža Maria Kolarića

Mario Kolarić

Izložba crteža „… i tako u beskraj“ Maria Kolarića

Izložba traje do 22. juna 2018.

Galerija Doma omladine Beograda

U utorak, 5. juna u 19:00 časova, u Galeriji Doma omladine Beograda, otvorena je Izložba crteža „… i tako u beskraj” Maria Kolarića.

Nova samostalna izložba Maria Kolarića donosi i novo produbljivanje u polju istraživanja crteža i mogućnostima predstavljanja istog.

Sam autor u katalogu navodi sledeće:

„Ovo danas je više odnos prema samoj površini papira. Kompozicije unapred određujem kako bi postojao jos jedan nivo čitanja osim same teksture koju izvlačim, dok je tekstura nekako primarna. Kao i pre gledam na papir više kao na objekat i u tom zagledanju u njegovu belinu vidim neki ritam. Dosta je suptilan, neko tiho titranje same površine. Linije koje povlačim, koliko su utisnute u sam papir toliko na neki način i izvlače iz te beline to titranje. U tom smislu vidim ovaj proces nastanka kao neko zagledanje u dubinu papira, odnosno površine koja je u pitanju. Prirodno mi se veže da je to zagledanje zapravo i promatranje sebe, počevši od toga da samo moje biranje papira kao materijala ovoliko dugo već u sebi nosi neko poistovećivanje. Biramo stvari koje su nam bliske i u kojima se prepoznajemo.“

Mario Kolarić je vizuelni umetnik, rođen 1984. u Beogradu, odrastao u Osijeku, diplomirao na ALU Zagreb 2010. Član Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 2010. Radi u polju crteža, objekata i instalacija, stvarajući apstraktni narativ kroz jednostavne likovne elemente. Do sada je imao par samostalnih i nekoliko grupnih izložbi na Balkanu i u Evropi. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Galerija Doma omladine Beograda
Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;
nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *