Moja Srbija

Interetno

Interetno festival u Subotici od 22. do 26. avgusta

Ovogodišnji Interetno festival, šesnaesti po redu, održaće se od 22. do 26. avgusta u Subotici, u organizaciji Mađarskog kulturnog centra Nepker i Grada Subotica.

Na festivalu će ove godine, pored domaćih, nastupiti i sedam inostranih grupa iz šest zemalja – Mađarske, Čilea, Hondurasa, Letonije, Meksika i Paragvaja. Svečano otvaranje, na kome će se predstaviti ansambli svih zemalja učesnika, zakazano je za drugi dan festivala (23. avgust) u 20 časova.

Pored plesnih nastupa i koncerata svake večeri festivala, manifestaciju će, kao i prethodnih godina, pratiti Vinska ulica i vašar narodnih rukotovorina i starih zanata, a Interetno dani biće održani i u Kiškunhalašu (22. avgust), Senti (24. avgust) i Srbobranu i Kanjiži (25. avgust). Za one najmlađe organizatori su pripremili brojne igraonice i predstave, kao i klub za pomoć u nošenju beba za buduće mame. Interetno festival će svečano biti zatovren 26. avgusta, uz vatromet, narodno veselje i defile svih učesnika, a ceremonija će se po prvi put održati na Letnjoj pozornici na Paliću.

Interetno festival je međunarodna manifestacija na kojoj folklorni ansambli iz zemlje i inostranstva nastupima, muzikom i igrom posetiocima predstavljaju svoju tradiciju i nacionalnu kulturu. Održava se od 2002. godine, kada je trajao samo jedan dan, da bi vremenom postao jedna od najvećih kulturnih manifestacija u regionu.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]