Inicijativa za 250.000 vaučera za odmor u Srbiji

Inicijativa za 250.000 vaučera za odmor u Srbiji

Udruženje „Moja Srbija“ uputilo je Vladi Republike Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, inicijativu za odobravanje kvote od 250.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji u 2022. godini.

Tokom prethodnih godina bila je ustaljena praksa da se nakon osnovne kvote, naknadno puste nove količine vaučera, što je dovodilo do velikih gužvi na šalterima i do negodovanja jer su dodatne količine potrošene za samo par časova. Osim stvaranja nezadovoljstva među građanima koji nisu stigli da predaju formulare, takav pristup stvara i značajne probleme za ugostitelje, jer veliki broj rezervacija ostaje neiskorišćen.

„Na osnovu sedmogodišnjeg iskustva, koliko traje akcija podele vaučera za odmor u Srbiji, zaključili smo da je 250 000 vaučera optimalna količina koja bi zadovoljila potrebe naših građana, a ovo izdvajanje ne bi predstavljalo preveliko opterećenje za državnu kasu“, rekao je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ i dodao da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnog perioda pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija.

„Povećanjem početne kvote vaučera stvorili bi se uslovi da građani lakše planiraju svoj odmor u Srbiji tokom 2022. godine, ugostitelji bi ravnomernije popunili svoje kapacitete i ostvarili veće prihode, turistička privreda bi i naredne godine zabeležila veliki rast, a državni budžet ne bi trpeo velike izdatke, jer bi uložena sredstva ostala u opticaju u Srbiji i veoma brzo bi se kroz poreze i doprinose vratila u državnu kasu“, naglasio je Ristić.

U udruženju „Moja Srbija“ ističu da je subvencionisanje domaćeg turizma putem vaučera primer dobro usmerene podrške domaćoj privredi, jer od nje dobit ostvaruju i pružaoci i korisnici turističkih usluga.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *