Moja Srbija

Indijski ples

Čuvena plesačica Geeta Chandran 22. avgusta u Madlenianumu

Povodom obeležavanja 70 godina nezavisnosti Indije i 70 godina indijsko-srpskog prijateljstva, u Velikoj sali Opere i teatra Madlenianum, u utorak, 22. avgusta 2017. godine, od 20 časova, Ambasada Indije organizovaće nastup Geete Chandran, čuvene plesačice klasičnog indijskog plesa Bharatanatyam.

Ova izuzetna umetnica u svojim nastupima vešto prožima pojmove radosti, lepote, vrednosti, aspiracija, mitova i duhovnosti. Nastup u Operi i teatru Madlenianum se zasniva na indijskim mitovima i ikonografiji Hindu bogova – Krišna, Šiva i Devi.

Geeta Chandran je i osnivačica grupe Natya Vriksha Dance Company, poznate po visokom estetskom kvalitetu svojih grupnih prezentacija.

U svom naporu da „pleše po univerzumu“, veoma je angažovana u aktivnostima vezanim za ples: izvođenju, predavanju, pevanju, organizovanju, pisanju i promovisanju klasičnog indijskog plesa mlađim generacijama. Promocija umetnosti u obrazovanju je njena strast i posebno je posvećena edukovanju mladih generacija o vrednostima koje klasični ples donosi u život.

Besplatne karte za ovaj događaj se mogu podići na biletarnici Madlenianuma (Muzej Zepter) u Knez Mihailovoj 42.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]