Imaginarna sećanja

Imaginarna sećanjaIzložba Imaginarna sećanja meksičkog umetnika Huana Pabla Delgado Bermana biće otvorena 1.avgusta u novobeogradskoj galeriji Blok.

Imaginarna sećanja su fotografski projekat koji se sastoji iz serije neoštrih fotografija na kojima je autor naknadno intervenisao,  kako bi uveo publiku u jedno nesvakidašnje, ne samo estetsko, iskustvo.

Ovakvu manipulaciju umetnik shvata kao deo prirodnog procesa evolucije fotografske slike; – s jedne strane, tu je upotreba aktuelnih softverskih pomagala, a s druge ručna dorada: slikanje i korišćenje izvesnih organskih materijala. Na oba načina, fotografija postaje deo šireg umetničkog dela, prestaje da bude samo fotografija i menja način na koji su joj ,kako umetnik, tako i  posmatrač, do sada pristupali.

Serija fotografija se sastoji od 26 fotografija u boji i crno-beloj tehnici, snimljenih 35mm filmom i digitalnom kamerom u Kanadi, Nemačkoj, Austriji I Srbiji.

Huan Pablo Delgado Berman (Juan Pablo Delgado Berman)  je meksički fotograf koji trenutno živi i radi u Beogradu. Do sada je učestvovao je na nekoliko grupnih izložbi u Meksiku, Sjedinjenim Američkim Državama, Austriji i na Kubi, a samostalne izložbe imao je u Kampečeu, Meridi, Beču i Beogradu.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.