Začin CPred Uskršnje praznike domaćice i domaćini uveliko smišljaju ideje za svoju prazničnu trpezu kako bi ovaj praznik obeležili na poseban način sa svojim najmilijima. Ono što svaki pravi domaćin zna je da je tradicionalni Začin C, jedinstvena mešavina začina i sušenog povrća, neophodan sastojak skoro svakog jela. Na tržištu Srbije je prisutan više od četiri decenije, a sada je povodom 150. jubileja poslovanja kompanije Nestlé dostupan i u ukrasnoj metalnoj poklon kutiji uz pakovanje od 500 grama koja će omogućiti lakše čuvanje i odlaganje ovog začina. Kao što vam je već poznato Začin C poboljšaće ukus svakog vašeg jela, kao i priloga obroku kao što su pirinač ili krompir. Predlažemo recept koji će sigurno inspirisati mnoge da ovogodišnji praznik Uskrsa učine interesantnijim i pomoći da se servira pravi kulinarski specijalitet u kome će ukućani sigurno uživati.

Moj recept CJagnjetina sa povrćem

Potrebni su vam sledeći sastojci:
• 2kg jagnjetine,
• 1kg krompira,
• 500 g šargarepe,
• 300 g prokelja,
• malo ulja,
• Začin C,
• C biber,
• so

Jagnjetinu ćete pripremiti na sledeći način:
1. Krompir, šargarepu i prokelj očistite i iseciti na krupnije komade.
2. Jagnjetinu začinite sa Začinom C, C biberom i malo soli.
3. Sve sastojke stavite u vatrostalnu posudu i pecite u rerni poklopljeno na 220c oko 2 sata.
4. Poslednjih 10-tak minuta skinite poklopac da bi se uhvatila lepa kora na mesu.

Prijatno!


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]