Moja Srbija

Vaučeri za odmor u Srbiji 2021

Novih 30 000 vaučera za odmor u Srbiji

Od utorka, 6. jula, počinje podela nove kvote od 30.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji!

Vlada Srbije je obezbedila još 150 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma. Time je omogućeno da dodatnih 30.000 građana ove godine dobije vaučere za odmor u Srbiji u iznosu od po 5.000 dinara.

Podsećamo da je prethodno odobreno 120.000 vaučera. Zbog velikog interesovanja, prethodne količine od 100.000 i dodatnih 20.000 vaučera veoma brzo su potrošene.

„Veoma je bitno da u vreme pandemije, kada su onemogućena putovanja van naših granica, stanovništvu olakšamo planiranje odmora u Srbiji. Psihološki pritisak koji građani trpe zbog zdravstvene opasnosti i ograničenog rada i kretanja, zahteva relaksaciju i opuštanje, koje je u ovoj situaciji moguće organizovati samo u našoj zemlji“, izjavio je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ i dodao da će i posle pandemije biti potrebno da se nastavi sa ovom akcijom. „Mnogi naši hotelijeri i ugostitelji su na osnovu uvećane potražnje podigli kredite i investirali u proširenje i unapređenje svojih smeštajnih kapaciteta, pa će biti neophodno da ih podržimo i kada opasnost od Kovida prođe“.

Akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom prethodnih pet godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi. Domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

„Pozivamo sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine, da što pre uđu u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer, na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu“, naglasio je Ristić.

Vaučeri za odmor u Srbiji
MOJA SRBIJA – Za uputstvo o vaučerima: ko može dobiti vaučer za odmor u Srbiji, šta je potrebno za dobijanje vaučera, kako dobiti vaučer, kuda sa vaučerom – kliknite na OVAJ LINK
www.MojaSrbija.rs

O vaučerima za odmor u Srbiji

Uslugu smeštaja mogu da pružaju preduzetnik, privredno društvo, drugo pravno lice, fizičko lice, kao i zdravstvene ustanove koje pružaju usluge smeštaja u skladu sa zakonom.

Posebno se pozivaju ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim objektima da ispune svoju zakonsku obavezu i podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave radi evidentiranja. Oni koji ne budu evidentirani neće moći da učestvuju u programu dodele vaučera.

Ugostitelj usluge smeštaja može pružati od narednog dana od dana objavljivanja na listi Ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera.

Vaučer će moći da se koristi isključivo u ugostiteljskom objektu za koji je izdat, odnosno u kom je izvršena rezervacija smeštaja. Ime ugostiteljskog objekta biće odštampano na samom vaučeru.

Ukoliko posedujete smeštajne kapacitete, pozivamo vas da postanete član Kluba Moja Srbija  i da predstavite svoj ugostiteljski objekat posetiocima portala www.MojaSrbija.rs i www.vauceri.rs, kao i čitaocima časopisa „Moja Srbija“.

Portal www.MojaSrbija.rs je najposećeniji portal u sferi domaćeg turizma u Srbiji. Samo tokom prvih osam meseci ove godine zabeležili smo blizu 7.000.000 pregleda. Većinu posetilaca portala, preko 70%, čine građani koji su zainteresovani za odmor u Srbiji. Najviše njih dolazi preko Google pretraživača.

Veliki procenat zahteva za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji, stiže upravo preko našeg portala www.MojaSrbija.rs.

Najposećenija stranica na portalu je stranica koja govori o mogućnostima za dobijanje vaučera: https://www.MojaSrbija.rs/wp/preuzmite-svoj-besplatan-vaucer-od-5-000-dinara/

O uslovima učlanjenja u Klub Moja Srbija možete se informisati NA OVOM LINKU.