Bombona

Humanitarno izvođenje predstave „BOMBONA” u Domu omladine Beograda

Ponedeljak, 21. februar, u 17 i 19 časova, Velika sala Doma omladine Beograda

Organizacija: Pozorište DADOV i Dom omladine Beograda

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 500 RSD. Sav prihod od ulaznica biće prosleđen u humanitarne svrhe Gradskom centru za socijalni rad.

Predstava je nastala u produkciji Pozorišta DADOV i u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda i Skupštinom grada Beograda. Urađena je povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Predstava „Bombona” tretira i iz različitih uglova sagledava, problem nasilja nad ženama kao i uticaj narkomanije na njegovu pojavu. Cilj predstave je da mladima pokaže, kroz njihov jezik i kroz razumevanje generacijskog problema, da anksioznost, melanholiju, depresiju ne treba rešavati narkoticima – oni su samo kratkotrajno rešenje problema, a vremenom postaju dugoročan problem. Želja je da se mladi ohrabre da mogu da se povere svojim bližnjima, da je nekad u redu da se osećaju loše, da ne moraju uvek da budu na visini zadatka, da ne moraju da budu izuzetni niti nasmejani u svakom trenutku njihovog života.

Igraju

Lazar Nenadović, Nikola Milanović, Una Ninić, Milica Ivošević, Anastasija Stanić, Teodosija Popović, Lazar Jović, Jovan Šakota, Nikola Radulović, Jovan Rakić, Tara Desnica, Nađa Pročković, Lena Trifunović, Mateja Jovanović, Jovana Urošević i Mia Jovanović

Tekst
Filip Grujić

Kostim
Katarina Grčić Nikolić

Scenografija
Saško Krstev

Muzika
Bojan Jeremić

Koreografija
Milan Gromilić

Foto: Predrag Mitić