Quantox fondacija

Humanitarne organizacije iz Čačka: Paketić za svakog mališana

Kolo srpskih sestara „Nadežda Petrović” iz Čačka i ove godine organizuje svoju tradicionalnu humanitarnu akciju „Neka se svako dete raduje Božiću”. Cilj akcije je prikupljanje pomoći u novcu, garderobi, hrani, slatkišima i sredstvima za higijenu za decu iz manje imućnih porodica, tako da srećno dočekaju i proslave božićne praznike.

U akciji možete učestvovati i vi i to na dva načina. Prvi je uplatom novčane donacije na žiro račun Kola srpskih sestara „Nadežda Petrović” iz Čačka. Broj računa je 155–24079–38 Halk Banka a. d. Beograd (bivša Čačanska Banka a.d.), a na uplatnici treba staviti naznaku „Za božićnu humanitarnu akciju”. Drugi način je preko donacije proizvoda za decu i to garderobe, hrane, slatkiša, igračaka, sredstava za higijenu i drugog.

Zainteresovani iz Beograda koji su u mogućnosti da doniraju stvari mogu ih predati u periodu od petka 11. decembra do utorka 22.12.2020. godine od 20 do 22č. ispred Tržnog centra „Ušće” na Novom Beogradu (obavezno se javiti nekoliko sati ranije mejlom na udruzenjecacana@gmail.com ili SMS porukom na telefon 0637444801). Svi koji žive u Čačku donacije u robi mogu dostaviti u prostorije Kola Srpskih Sestara u ulici Cara Lazara 33, u Čačku (kontakt telefon 065/348-9000 Bojana).

Mlada humanitarna organizacija „Quantox fondacija”, koju su osnovali vlasnici kompanije „Quantox Technology” Vuk i Milan Popović, u osmišljavanje i pokretanje humanitarnih akcija uključuje i svoje zaposlene.

Već drugu godinu zaredom „Quantox fondacija” se trudi da ulepša novogodišnje praznike što većem broju mališana širom Srbije. Ove godine pripremaju preko 600 humanitarnih novogodišnjih paketića koje će podeliti deci u sledećim ustanovama:
– „Zračak” u Čačku, ustanova koja pomaže deci sa posebnim potrebama
– NURDOR udruženju u Kragujevcu i Beogradu, koje olakšava i ulepšava živote deci oboleloj od malignih bolesti
– Svratištu za decu i mlade u Beogradu, koje pomaže u odrastanju deci sa Beogradskih ulica
– Domu „Duško Radović” u Nišu, u kom žive deca bez roditelja
– Prihvatilištu za decu „Sigurna dečija kuća” u Novom Sadu, koje pruža utočište ugroženoj deci
– Domu „Veternik” u Novom Sadu, čiji su stanovnici deca i mladi ometeni u razvoju
– Deci kojoj je to najpotrebnije iz Ćuprije u sardanji sa organizacijom „Pomoć prijatelju”
– Specijalnom odeljenju Osnovne škole „Živko Ljujić” u Novoj Varoši

Broj računa fondacije: 160-6000000765134-55
Primalac: „Qunatox fondacija” Episkopa Nikifora Maksimovića 31, Čačak
Svrha uplate: Kupovina humanitarnih novogodišnjih paketića

Iz „Quantox fondacije” naglašavaju da će sav uplaćeni novac biti upotrebljen za nabavku dodatnog broja novogodišnnjih paketića. Više informacija o samoj akciji možete pronaći na sajtu fondacije.