Hojsak & Novosel

Hojsak & Novosel na zatvaranju Novosadskog muzičkog leta

Petak, 26. avgust, Sinagoga, 21 čas

Tihomir Hojsak i Filip Novosel su dvojica darovitih umetnika koja prave zanimljive improvizacije obojene narodnim muzičkim motivima. Započinju svoju muzičku priču kao „Gudalo protiv trzalice” (duel tambure i kontrabasa), u januaru 2016. godine. Nastupaju u Hrvatskoj i širom sveta. Sarađuju s poznatim muzičarima, kao što su Džiboni, Matija Dedić, Vlatko Stefanovski, Teodosij Spasov, Žan Tetičkovič, kao i s gudačima Zagrebačke filharmonije i Tamburaškim orkestrom HRT-a. Prva dva tonska izdanja ovog dvojca proglašena su albumima godine u svojim kategorijama, dok im je pesma „Divji cvit” s albuma „Perle” donela nagradu „Porin”.

Jedinstveni i svoji važe za „trenutno najoriginalniji hrvatski muzički brend u svetu”.
Ne propustite priliku da ih čujete!

Ulaznica za koncert, po ceni od 800 dinara, još uvek ima i mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9 do 13č. i na dan koncerta od 19 do 21č. u holu Sinagoge.

Svojim najsvežijim nastupima Duo Hojsak & Novosel je stekao fanove u Belgiji, Italiji, Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini. Verujemo da će tako biti i u Srbiji, u Novom Sadu, gde će na najavljenom koncertu promovisati pesme sa svog poslednjeg albuma „Traditional Songbook”.