Kalem

Grupa „Kalem” 20. aprila u Novom Sadu

Stefan Ilić, vokal, violina & Dušan Popović Lipovac, gitara – sreda, 20. april, Sinagoga, 20 časova

„Kalem” izvodi tradicionalnu muziku balkanskih prostora, odevenu u novo ruho. Sastav je osnovan 2017. godine, s misijom da savremenom slušaocu približi bogato kulturno nasleđe našeg podneblje.

Prodaja ulaznica za koncert u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9 do 13 časova.

On-line rezervacije možete naći ovde.

Cena ulaznice: 800,00 dinara. Studenti, đaci i penzioneri imaju popust 20%.

Stefan Ilić je pevač, violinista i kompozitor. Još kao dete pokazuje izraziti dar za muziku, pa tako osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u Školi za muzičke talente u Ćupriji. Nakon završene Muzičke akademije započinje karijeru nastupajući s različitim sastavima klasične i tradicionalne muzike, beležeći više stotina nastupa u zemlji i inostranstvu. Godine 2017. započinje lični projekat revitalizacije tradicionalne muzike Balkana.

Dušan Popović Lipovac je gitarista, kompozitor i autor udžbenika za učenje gitare. Srednju muzičku školu završava u Beogradu. Diplomirao je 2014. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Iste godine upisuje master studije muzičkog istraživanja u Mursiji (Španija), gde započinje rad na temu „Interakcija i fuzija balkanske muzike sa flamenkom”, koji je poslužio kao osnova za njegovu kompozitorsku delatnost.