Gastro festival u Ljuboviji

Gastro festival Ljubovija

Međunarodni drinski Gastro festival 13. maja u Ljuboviji

Deseti jubilarni Međunarodni drinski gastro festival održaće se u subotu, 13. maja, u organizaciji TO Ljubovija. Ova manifestacija obuhvata takmičenje u različitim kulinarskim disciplinama, poput pekarstva, poslastičarstva, etno trpeze, karvinga (rezbarenja voća i povrća) i moderne kuhinje, a događaj dana je priprema riblje čorbe.

Pored takmičenja u kulinarstvu, festival karakteriše i bogat prateći program. Nastup Kulturno-umetničkog društva Azbukovica zakazan je za 12:10 h, a na kraju dana, nakon proglašenja pobednika u 19 časova, posetioce očekuju nastupi trubačkog orkestra „Milenijum“ i starogradskog orkestra „Stara varoš“, kao i koncert rok benda „Kratak spoj“.

Prvi Gastro festival održan je 2008. godine, a, prema rečima organizatora, manifestacija raste iz godine u godinu, kako kada se radi o broju takmičarskih grupa i posetilaca, tako i kada je u pitanju prateći sadržaj. Tako će ove godine u okviru festivala prvi put biti održan sajam rakije i meda, u organizaciji Udruženja građana (u osnivanju) „Ukus prirode“, a uz podršku Turističke organizacije Ljubovija.

Svi zainteresovani iz zemlje i regiona mogu se do 10. maja prijaviti za učešće na festivalu putem sajta www.tolj.rs.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *