GALOP LJUBAVI U POZORIŠTU „PINOKIO” SINOĆ RAZNEŽIO PUBLIKU

Bela Griva

GALOP LJUBAVI U POZORIŠTU „PINOKIO” SINOĆ RAZNEŽIO PUBLIKU

Lutkarska predstava podsetila je da ljubav i sloboda nemaju cenu

Sinoć je u lutkarskom pozorištu „Pinokio” održana premijera lutkarske predstave „Bela Griva”. Predstava je rađena po motivima knjige autora Renea Gijoa, dok je istu režirao Predrag Stojmenović, a dramatizaciju uradila Ljubinka Stojanović. Zasluge za idejno rešenje kostima, scenografije i lutaka idu Borisu Čakširanu, dok je za muziku zaslužna Teodora Sparavalo, a za scenski pokret Mirko Knežević.

Publika je sa punom pažnjom posmatrala scenske efekte koji su pratili dramatičnu priču prijateljske ljubavi između divljeg konja i mladog ribara. Ova priča nam ukazuje i na važnost slobode koje god da smo vrste, kao i poštovanja svih živih bića koja imaju osećanja. Prirodu treba negovati kao i sve njene stanovnike.

Lutke konji koji su u potpunosti dočarali efekat pravih konja, predvođeni glumcima, ostavili su bez reči sve prisutne i pribrali najveći aplauz na kraju.

Pozorište lutaka „Pinokio” strogo poštuje pravila o bezbednosti publike, pa je u pozorištu obavezno nositi zaštitnu masku. Na ulazu se radi merenje telesne temperature, kao i celokupna dezinfekcija. Razmak između sedišta je 2 metra odnosno 2 sedišta.

Pozorište osim premijernih predstava periodično, organizuje i vikend predstave, subotom i nedeljom od 12 i 17 časova. Repriza „Bele grive” održaće se u subotu od 12 časova.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *