Fudbal za prijateljstvo 2021

Fudbal za prijateljstvo

Fudbal za prijateljstvo 2021

Mladi učesnici iz Srbije i još 210 zemalja i regiona postaviće novi Ginisov rekord™ u sklopu programa „Fudbal za prijateljstvo”

Zvanično je otpočela deveta sezona Međunarodnog dečjeg društvenog programa „Fudbal za prijateljstvo”, koji će se održavati putem interneta od 14. do 29. maja 2021. godine. Prošle sezone Srbiju su na prvenstvu predstavljala dva mlada fudbalera Amar Selimović i Vahid Gicić iz FK Novi Pazar. Ove godine „Fudbal za prijateljstvo” ponovno će onlajn okupiti mlade učesnike – devojčice i dečake – iz 211 zemalja i regiona, koji će formirati 32 reprezentacije kako bi učestvovali na Svetskom online prvenstvu „Fudbal za prijateljstvo” 2021. Prvenstvo će se održati na fudbalskom simulatoru F4F World, koji je besplatno dostupan na 27 jezika na Windows, MacOS, Android i iOS platformama.

Mladi novinari izveštavaće o aktivnostima u sklopu Međunarodnog dečjeg pres centra. U sklopu završnih aktivnosti „Fudbala za prijateljstvo” 2021, biće i zvanični pokušaj postavljanja trećeg Ginisovog svetskog rekorda™ za ovaj program. Fudbal za prijateljstvo već je postavio dva Ginisova rekorda™ za fudbalski trening u kojem je učestvovalo najviše nacija i za najveći internet fudbalski događaj na svetu.

Svetsko prvenstvo u „Fudbalu za prijateljstvo” održaće se od 27. do 29. maja 2021. godine, a finalna utakmica prvenstva održaće se 29. maja 2021. godine.

Takođe, 29. maja 2021. po prvi put u istoriji održaće se Forum ambasadora programa „Fudbal za prijateljstvo” na kojem će se uoči završnice UEFA Lige šampiona u Istanbulu okupiti predstavnici fudbalskih akademija i novinari iz čitavog sveta kako bi razgovarali o razvoju dečjeg fudbala. Tokom godina svoga postojanja program „Fudbal za prijateljstvo” postao je važna međunarodna platforma na kojoj se diskutuje o aktuelnim pitanjima svetskog fudbala i dečjeg sporta.

„Fudbal za prijateljstvo” međunarodni je dečji društveni program koji Javno akcionarsko društvo „Gazprom” održava od 2013. godine. Tokom osam sezona program „Fudbal za prijateljstvo” okupio je više od 15.000 učesnika iz 211 zemalja i regiona. Više od 6 miliona ljudi širom sveta učestvovalo je u sportskim, obrazovnim i ekološkim aktivnostima programa. Projekat podržavaju UEFA, FIFA, fudbalski savezi i vodeći svetski fudbalski klubovi, međunarodni dobrotvorni fondovi, poznati sportisti, političari i umetnici. Projekat je osvojio više od 50 međunarodnih i državnih nagrada iz oblasti društvene odgovornosti, sporta i komunikacija.

„Fudbal za prijateljstvo” je 2020. godine održan putem interneta. Posebna digitalna platforma okupila je više od 10 000 igrača svih uzrasnih kategorija i postala je osnova za međunarodna dečja takmičenja, kao i igralište na kojem svako može vežbati, udruživati se u mešovite međunarodne reprezentacije i igrati svoju omiljenu igru u formatu „Fudbal za prijateljstvo” ne izlazeći iz kuće.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.