Foto konkurs „Život u Srbiji u doba korone”

Istorijski muzej Srbije

FOTO KONKURS „ŽIVOT U SRBIJI U DOBA KORONE”

PRIDRUŽITE SE ISTORIJSKOM MUZEJU SRBIJE U PRIKUPLJANJU FOTOGRAFIJA ZA DIGITALNU ZBIRKU

Pandemija korona virusa je tokom prethodnih meseci iz korena promenila svet u kome živimo. Izolacija, vanredne mere, usamljenost i život pod maskom samo su neke od odlika nove realnosti koju je pandemija stvorila u 2020. godini.

U želji da dokumentuje i ovekoveči novonastale okolnosti, Istorijski muzej Srbije je pokrenuo projekat u formi foto-konkursa pod nazivom „Život u Srbiji u doba korone”.

Cilj je prikupljanje fotografija od istorijskog značaja, nastalih od početka pandemije korona virusa i stvaranje kolekcije fotografija iz različitih krajeva naše zemlje, koje će ostati sačuvane kao značajan svedok istorijskog trenutka kroz koji kao društvo prolazimo.

Konkurs predstavlja početak formiranja Zbirke digitalne fotografije Istorijskog muzeja Srbije, koja će tokom narednih godina biti popunjavana fotografijama koje značajem i dokumentarnošću zavređuju da ostanu sačuvane u našem kolektivnom sećanju.

Svi zainteresovani građani, profesionalci i amateri, mogu da se uključe u ovu akciju i doniraju svoje fotografije, koje prikazuju promene izazvane pandemijom i novu realnost sa kojom se suočavamo.

Fotografije dokumentarnog tipa u što većoj rezoluciji i bez naknadnih obrada i intervencija, koje bi mogle postati deo kulturnog nasleđa, mogu se poslati na elektronsku adresu fotokonkursims@gmail.com zajedno sa sledećim informacijama: ime i prezime autora, broj telefona, datum i mesto nastanka fotografije, kao i kratak opis.

Po završetku konkursa, kustosi Istorijskog muzeja Srbije napraviće selekciju fotografija, koje će se trajno čuvati u Istorijskom muzeju Srbije, a za autore odabranih fotografija su obezbeđene godišnje karte za posete izložbama u Istorijskom muzeju Srbije i u Konaku kneza Miloša u Topčideru. Za više informacija o uslovima konkursa posetite sajt muzeja www.imus.org.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *