Ja sam odvažna

FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC i IKEA SRBIJA POKRENULE PROJEKAT „JA SAM ODVAŽNA” ZA EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA

Otvoren konkurs „Ja sam ODVAŽNA!” za preduzetnice koje svojim idejama i razvojnim planovima mogu da ostvare podršku od 5.000 do 7.000 evra

IKEA Srbija i Fondacija Ana i Vlade Divac nastavile su zajednički projekat „Ja sam ODVAŽNA!” za podršku ekonomskom osnaživanju žena. Preduzetnice/ci iz cele Srbije, moći će da se prijave na sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac i da predstave svoje poslovanje i planove za razvoj. Projekti s najvećim potencijalom za ekonomsko osnaživanje žena biće podržani finansijskim sredstvima od 5.000 do 7.000 evra, koja će im omogućiti da razviju poslovanje i uvećaju zastupljenost žena u privredi.

Imajući u vidu trenutnu krizu izazvanu pandemijom virusa COVID 19 i neizvesnoj situaciju u kojoj se veliki deo preduzetnika i preduzetnica u Srbiji našao, IKEA Srbija i Fondacija Ana i Vlade Divac zejedno će podržati napore žena da ostvare pozitivan uticaj na svoje poslovno okruženje, zaposlene, njihove porodice, a tako i na zajednicu u kojoj posluju.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Košel, ističe koliko je važno međusektorsko zajedništvo u periodu koji je pred nama: „Projekat „Ja sam ODVAŽNA!” sa zadovoljstvom nastavljamo sa našim partnerom, kompanijom IKEA Srbija, jer predstavlja primer kako udruživanjem civilnog i biznis sektora možemo da utičemo na kreiranje povoljnijeg okruženja za podršku ženskom preduzetništvu i većem učešću žena na tržištu rada. Pred nama je izazovno vreme kada moramo da pronalazimo načine da pomognemo jedni drugima, to je naše opredeljenje ali i odgovornost”.

U okviru prvog ciklusa projekta „Ja sam ODVAŽNA!” šest ženskih preduzetničkih inicijativa primilo je podršku u ukupnom iznosu od 4,2 miliona dinara.