Fondacija Divac

10 godina rada Fondacije Ana i Vlade Divac

Fondacija Ana i Vlade Divac obeležila je 18. maja 10 godina svog rada svečanim programom u Narodnom pozorištu.

Svečanosti u Narodnom pozorištu prisustvovalo je više od 400 zvanica, među kojima veliki broj predstavnika javnog života, diplomatskog kora i crkvenih zvanica, a program je završen spektakularnim koncertom Slobodana Trkulje i Balkanopolisa.

Od prošle godine Fondacija Ana i Vlade Divac dodeljuje nagradu za izuzetan doprinos razvoju filantropije u Srbiji, a ove godine to priznanje je na svečanosti uručeno episkopu istočno američkom, Irineju za izuzetne zasluge i doprinos u poboljšanju uslova života naših najugroženijih sugrađana.

U proteklih 10 godina, Fondacija je zahvaljujući brojnim donatorima, pojedincima, kompanijama i organizacijama prikupila 13,5 miliona dolara i pomogla više od 600.000 ljudi. Stambeno je zbrinuto više od 700 porodica, i podržano više od 800 malih porodičnih biznisa i poljoprivrednih gazdinstava. Pored toga, Fondacija je u proteklom periodu obnovila i opremila više od 90 javnih objekata (vrtića, škola, sportskih terena, bolnica, prihvatnih i centara za azil) i podržala 450 omladinskih inicijativa u Srbiji.

Na početku, Fondacija je prvenstveno radila na stambenom zbrinjavanju izbegličkih porodica iz Hrvatske, BiH i interno raseljenih sa Kosova, koje su do tada živele u kolektivnim centrima po Srbiji. Više od 500 porodica je zahvaljujući podršci Fondacije izašlo iz kolektivnih centara i počelo samostalan život, a za njih 350 je obezbeđena podrška da se samostalno izdržavaju i žive od svog rada.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]