Filmski festival u Roterdamu – i u Srbiji

Filmski festival u RoterdamuSrpski bioskopi i ove godine deo Filmskog festivala u Roterdamu

Bioskopi Eurocinema (Subotica), Fontana (Beograd) i Kupina (Niš) biće deo predstojećeg, 45. izdanja, renomiranog Međunarodnog filmskog festvala u Roterdamu (International Film Festival Rotterdam – IFFR), koji će se održati od 27. januara do 7. februara.

U njima će u periodu od 29. do 31. januara biti prikazan inovativni, interaktivni program IFFR Live u okviru kojeg će se održati simultano svetske premijere filmova u preko 45 evropskih gradova tokom trajanja Festivala u Roterdamu.

Naša tri bioskopa deo su drugog izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere filma u bioskope širom Evrope i integriše internet i socijalne mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo. IFFR Live je prvi ovakav program na svetu, a njegova primarna funkcija je da doprinese promociji kvalitetnih novih ostvarenja.

Ono što ovu platformu čini revolucinarnom je da će publika u bioskopima biti u mogućnosti da nakon premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Twittera (#livecinema).

Pored tri bioskopa iz Srbije, selekcija IFFR Live biće prikazana u dvoranama u Velikoj Britaniji, Španiji, Nemačkoj, Slovačkoj, Belgiji, Italiji, Sloveniji, Švajcarskoj, Luksemburgu, Letoniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i naravno Holandiji.

Program IFFR Live će u Srbiji biti realizovan zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić.

Uskoro možete očekivati informacije o filmovima koji će biti prikazani.

————————————————–

Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *