Moja Srbija

Rocher

U Domu kulture „Studentski grad”: Fijuk sajam i Veče etno muzike – sastav „Rošer”

Posetite Dom kulture Studentski grad u petak, 18. septembra i uživajte u Fijuk sajmu i Večeri etno muzike uz sastav Rošer

FIJUK SAJAM

Fijuk platforma se razvija i učvršćuje već godinama. Počela je kao niz Fijuk laboratorija – susreta malih izdavača, festivala i autora iz regiona i Evrope. U međuvremenu je izrasla do zavereničke distributivne mreže i redovnih Fijuk sajmova za knjige, stipove i grafike u Beogradu, odnedavno i u Zagrebu, Novom Sadu i Đevđeliji. Fijuk je i tajna mreža i neprebrojiva zajednica i podsticaj za proizvodnju i prezentaciju radova onim autorima koji nisu deo distributivnih kanala knjižara i izdavača, galerija i muzeja. Fijuk sajam dovodi u direktan kontakt publiku i one izdavače i proizvođače koji su na taj susret spremni.
Od 15 časova za sve zainteresovane biće otvorena crtačka radionica, a od 17 časova je početak sajma.

VEČE ETNO MUZIKE – sastav „ROŠER”
u 20.00
Rošer Etno Bend, prevashodno promoviše muzičku kulturnu zaostavštinu Srbije kroz tradicionalnu (etno) muziku, na jedan specifičan, pomalo drugačiji i „savremeniji” način. Na svom repertoaru sastav ima i numere drugih naroda Balkana. Rošer Etno Bend, sastavljen je od sedam vrhunskih akademskih muzičara, od kojih većina svira u Simfonijskom orkestru RTS-a. Probe se održavaju na „Kolarcu” kao i redovni godišnji koncerti. Nemanja Guzijan, vodeći vokal, bio je zapažen finalista emisije „Ja imam talenat” 2017. godine.