Zlatna jesen

FESTIVAL VINA U GUDURICI – „ZLATNA JESEN”

Grupa donatora iz dijaspore i Fondacija Ana i Vlade Divac, zajedno sa Turističkom organizacijom Vršac, organizuju festival vina „Zlatna jesen” u Gudurici 25. i 26. septembra 2020. godine. Posetioci će, uz gastronomske specijalitete, imati mogućnost da degustiraju vina svih šest registrovanih guduričkih vinarija.

Svako ko poseti ovogodišnji festival vina u Gudurici imaće priliku da pomogne domaćim vinarima kupujući po promotivnoj ceni prvi limitirani paket najboljih guduričkih vina: po jedno najbolje vino iz svake vinarije, po izboru vinara.

„Zlatna jesen će okupiti ljubitelje dobrih vina, ali i ljude koji žele da dožive novo iskustvo i upoznaju naš kraj, koji zaista ima čime da se pohvali”, poručuju vlasnici registrovanih guduričkih vinarija: Nedin, Bahus, Selecta, Conte de Vallonne, Rnjak i Mišić i pozivaju sve građane da ih posete.

Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac istakla je da je veoma ponosna što u vremenu kada je potrebno da pomažemo jedni drugima, vidi razumevanje za život ljudi na selu i ekspertsku pomoć koja stiže od donatora iz dijaspore, koji nisu zaboravili svoje korene i žele da osnaže Guduricu koja je oduvek bila na karti najboljih vina u regionu.

Ovogodišnja „Zlatna jesen” se organizuje u okviru projekta „Akademsko selo”, koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac, zajedno sa grupom donatora iz dijaspore, kako bi se sačuvala sela u Srbiji i podstakli mladi da ostanu u svojim mestima, ili da se vrate u njih i na savremen način nastave tradiciju svojih porodica, koji vekovima žive od rada na selu.

Kako bi se pomoglo Guduričanima pokrenut je sajt www.gudurica.rs na kome se može saznati više o Gudurici, guduričkim vinima i festivalu vina „Zlatna jesen”.

Za više informacija o „Zlatnoj jeseni” i projektu „Akademsko selo”, kontaktirajte Igora Radovića iz Fondacije Ana i Vlade Divac email: igor.radovic@divac.com , telefon +381 69 107 2996.

Ilustracija: Pxhere