Moja Srbija

Festival uličnih svirača

Zagrevanje za jedan od najvećih regionalnih festivala ulične umetnosti po prvi put u Beogradu

Zagrevanje za novosadski Festival uličnih svirača po prvi put će biti organizovano i u Beogradu, u klubu Polet, 17. avgusta od 20 časova. Posetioci će imati prilike da iskuse delić atmosfere festivala kroz muziku, film i izložbu fotografija i plakata.

Program će otvoriti fantastična kantautorka Nađa Vračarić iz Novog Sada, koja muziku stvara pod uticajem izvođača St. Vincent, Arcade Fire i The Beatles, a od 2013. godine, kada je stupila na scenu, imala je više od 30 nastupa, između ostalog i na Exit festivalu. Nakon nje nastupiće i Rim Runner, koji će zatvoriti žurku tvrdim drum & bass/jungle zvucima. Emitovaće se i dvadesetominutni dokumentarni film o Festivalu uličnih svirača, čiji je autor Nemanja Babić, dok će u unutrašnjem izložbenom prostoru kluba biti prikazane fotografije i plakati sa prošlogodišnjeg festivala.

Deo promocije imaće i internacionalni filmski festival Cinema City, partner festivala uličnih svirača u realizaciji Gradić festa, zajedno sa organizacijama sličnog interesovanja, kao što su Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festival.

Festival uličnih svirača je jedan od vodećih besplatnih festivala u regionu. Svake godine poseti ga više od 45 hiljada ljudi, a specifičan je po programu umetnika iz celog sveta, koji je pogodan za sve starosne grupe.

Ove godine Festival uličnih svirača je proširio program na Gradić fest, koji će od 1. do 3. septembra biti održan u rustičnom delu Petrovaradina, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, sa nastojanjem da se ukaže na važnost čuvanja kulturne i istorijske baštine ove zemlje.

Ulaz na događaj je besplatan.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]