Emitovanje koncerata u organizaciji Kulturnog elementa

Emitovanje koncerata u organizaciji Kulturnog elementa

Emitovanje koncerata u organizaciji Kulturnog elementa

Kulturni element, neprofitna i nevladina organizacija koja se bavi promocijom kulture i mladih umetnika, kao i dokumentovanjem kulturnog nasleđa, pred Novu godinu snimila je koncerte koji će se emitovati odmah nakon novogodišnjih praznika na njihovom YouTube kanalu: https://youtube.com/c/kulturnielement

Koncerti koji su snimljeni biće emitovani od 20 časova po sledećem rasporedu:

9. januar – Portret Andrić, koji je deo tradicionalnog projekta posvećenog našem nobelovcu koji se odvija u njegovom spomen-muzeju, na Andrićevom vencu broj 8, gde se čuva njegova zaostavština.
U projektu učestvuje kvintet Elebach (Vladimir Stanišić, klarinet, Ivan Nešić, violina, Vojin Aleksić, violina, Nemanja Adamović, viola, Tamara Ranković, violončelo), kao i mladi glumac Ilija Blagojević, student Fakulteta savremenih umetnosti, koji čita pripovetke iz zbirke Knjiga, kula, deca. Režiju i koncept potpisuje Tadija Miletić.

11. januar – Autorski koncert Ane Krstajić i Juga Markovića
Mladi i veoma uspešni srpski kompozitori Ana Krstajić i Jug Marković grade svoje karijere u Srbiji i inostranstvu, ali iako su veoma mladi iza sebe imaju značajan stvaralački opus. Njihov zajednički autorski koncert osmišljen je kao komunikacija pokreta i zvuka, te su se na sceni pored muzičara Jasmine Raković (klavir) i Ane Krstajić (klavir) našli i igrači: Mila Stijak, Katarina Bućić, Branko Mitrović i Jakša Filipovac. Projekat je podržan od strane SOKOJ-a.

13. januar – Lazarice/Ženidba kraljevića Marka
15. januar – Pirotska bajka
Lazarice, Ženidba kraljevića Marka i Pirotska bajka su ciklus od tri performansa inspirisana bogatom nacionalnom tradicijom i stalnom muzejskom postavkom. U projektu su učestvovali studenti Fakulteta savremenih umetnosti: Teodora Gačić, Teodora Bićanin, Marija Marković, Sara Bojić, Bojana Štrbac, Nina Zečević, Milena Golijaš, Dragana Stojanović i Željko Krstić, kao i članovi kompanije Baleta mladih: Polikseni Kurtanović, Lana Migrić, Olja Aleksić, Sofija Grbić i Lazar Tirić. Režiju potpisuje Tadija Miletić.

Muzičku sezonu, koja se već šestu godinu zaredom održava u Muzeju grada Beograda, podržalo je i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Foto: AV team productionОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.