Elmir Jukić otvara festival ,,Nakultiviši se!’’

Nakultiviši se

Bosanskohercegovački reditelj Elmir Jukić otvoriće treće izdanje festivala „Nakultiviši se!“

Bosanskohercegovački reditelj Elmir Jukić, reditelj filma i predstave „Žaba“, serija „Lud, zbunjen, normalan“, „Ne diraj mi mamu“ i mnogih drugih ostvarenja, otvoriće treće izdanje festivala „Nakultiviši se!“, 26. maja u Dorćol Platz-u.

Predavanjem „Film kao odbrana od sveta koji se raspada“ otpočeće treći po redu regionalni umetnički festival edukativnog karaktera „Nakultiviši se!“ koji se održava 26. i 27. maja u Dorćol Platz-u. Reditelj Elmir Jukić koji ovim povodom gostuje u Beogradu, na predavanju će govoriti o izazovima na koje je nailazio tokom svoje karijere, u nameri da motiviše mlade stvaraoce. Tokom predavanja, dotaći će se i tema poput zajedničke filmske estetike regiona, umetnosti kao društvene i političke posledice, gde su nove teme za umetnike, gde je umetnost između realizma i metafizike, mora li umetnost (film) da bude angažovana i šta to znači.

Darko Lungulov, scenarista i reditelj filmova „Tamo i ovde“, „Spomenik Majklu Džeksonu“, jedan od scenarista i konsultant režije na filmu „Dobra žena“, održaće masterklas filmske režije. Polaznici masterklasa imaće priliku da obrade sve ključne faze filmskog procesa: vizuelizaciju filma od ideje u glavi, pisanje scenarija, rad sa glumcima, izbor i rad sa članovima ekipe, izbor lokacija, itd. Tokom masterklasa, polaznici će zajedno sa predavačem diskutovati o konkretnim projektima, vizuelnom jeziku, rediteljskom stilu i filmskim pričama.

Na programu festivala su i predavanja drugih regionalnih umetnika poput glumaca Marka Mandića i Svetozara Cvetkovića, kao i masterklas produkcije koji će držati producentkinje Jelena Mitrović i Jovana Nikolić, dok će dramaturg Dimitrije Kokanov voditi masterklas dramaturgije u procesu.

Prateći program festivala su izložbe i projekcije studentskih filmova. Svi programi festivala su besplatni, ali je za učešće na masterklasovima obavezno popuniti prijavu koja se nalazi na sajtu udruženja Kulturocilin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *