EKO Serbia donacijom obeležila otvaranje nove benzinske stanice u Čačku

EKO Serbia donacijom obeležila otvaranje nove benzinske stanice u Čačku

Kompanija EKO Serbia, članica HELLENiQ ENERGY, otvaranjem nove benzinske stanice u Čačku, proširila je svoju mrežu na 57 benzinskih stanica. Tim povodom, EKO Serbia je donirala Centru za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak” sredstva za nabavku goriva.

Aris Karousos, generalni direktor EKO Serbia, izjavio je: „U skladu sa našim poslovnim razvojnim planovima, nastavljamo da širimo EKO maloprodajnu mrežu u Srbiji, održavajući visoke standarde kvaliteta proizvoda i pružajući najbolje usluge našim kupcima. Istovremeno, doprinoseći potrebama lokalnog društva, EKO Serbia donira gorivo Centru ’Zračak’, koje će omogućiti svim njegovim korisnicima bezbedan prevoz do kuće. Kao društveno odgovorna kompanija, EKO Serbia će nastaviti da podržava razvoj lokalnih zajednica u kojima posluje”.

Centar „Zračak” u Čačku ima 256 korisnika, a donacija je namenjena za specijalizovano kombi vozilo za prevoz korisnika do svojih domova koji žive u udaljenim ruralnim mestima.

„Želimo da se zahvalimo kompaniji EKO Serbia na donaciji, koja će omogućiti da naši korisnici imaju lakši pristup, pre svega Dnevnom boravku, koji pruža mogućnost da osobe sa smetnjama u razvoju ostanu u porodičnom okruženju, kao i da iskoriste svoje mogućnosti i integrišu se u zajednicu. Takođe, ova donacija je značajna i za druge usluge koje su usmerene ka osobama sa invaliditetom i starim licima”, rekla je Ana Jakovljević, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak”.

Otvaranju je prisustvovao predstavnik Olimpijskog komiteta Srbije Strahinja Bunčić, džudista, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i na Mediteranskim igrama u Oranu, održanim prošle godine. EKO Serbia godinama ulaže u sport i podržava Olimpijski komitet Srbije. Ova saradnja će se nastaviti i ubuduće kroz podršku kompanije srpskim olimpijcima tokom predstojećih Olimpijskih igara, koje će se održati u Parizu 2024. godine.

Foto: Vojka Nikačević