Moja Srbija

Viktor Tumbas

Džez za DŽ u DOB-u: Viktor Tumbas Kvartet

Subota, 10. septembar, u 13 časova, Dom omladine Beograda

Program koncertnog serijala „Džez za DŽ”10. septembra, posvećen je studentima Katedre za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Ovoga puta u fokusu je Viktor Tumbas, student džez pevanja.

Ovaj perspektivni vokalista i kompozitor osnovao je 2018. prvi autorski bend sa kojim je već imao više nastupa. Sa kvartetom koji čine njegove kolege studenti FMU, Aleksa Milijanović za bubnjevima, Stevan Milijanović na klaviru i David Gegić na kontrabasu, Viktor će izvesti program koji sadrži autorske numere članova benda, kao i standarde u autorskim aranžmanima.

Viktor Tumbas rođen je u Somboru 1999. godine. Interesovanje za muziku i pevanje počeo je da pokazuje još u ranom detinjstvu. Sa sedam godina počinje da pohađa Osnovnu muzičku školu ,,Petar Konjović” u Somboru, na instrumentalnom odseku, modul violončelo. Srednju muzičku školu u svom rodnom gradu upisuje 2014. godine i pohađa isti modul. Treću godinu nastavlja u Srednjoj muzičkoj školi u Subotici, gde pored svog primarnog instrumenta pohađa privatne časove pevanja. Tokom srednje škole više puta je nastupao na takmičenju Dani muzike u Bačkoj Topoli, kao i na Festivalu Jazzik. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, odsek za Džez i popularnu muziku – modul Pevanje u klasi Vesne Petković, upisao je 2018. Iste godine osniva svoj prvi autorski bend Placid Bees, sa kojim nastupa na Novosadskom džez festivalu i Youth jazz and rock festivalu u Subotici, izvodeći obrade poznatih džez standarada i autorske numere. Na početku studija stupa u bend Oktatonik, čiji član je bio do 2019. Od kraja iste godine aktivno nastupa sa Bendom Vasila Hadžimanova.

Foto: Tanja Maksimov