Džez za Dž: Luka Malko Trio

Džez za DŽ: Luka Malko Trio

Subota, 4. septembar, u 13 časova, Dom omladine Beograda

Deveti ciklus koncerata „Džez za DŽ” otvoriće Luka Malko Trio, sastavljen od mladih muzičara, koje predvodi talentovani gitarista i studenat Katedre za džez i popularnu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu Luka Malko. U bendu su i David Gegić – bas, Nikola Banović – bubnjevi, a pored autorskih kompozicija izvešće i neke od omiljenih džez standarda u novim aranžmanima.

Luka Malko je rođen 2001. godine u Subotici, gde je od šeste godine pohađao muzičku školu. Veoma rano počeo je da ostvaruje zapažene rezultate u domenu klasične gitare, uz brojne nastupe na kulturnim manifestacijama i osvojena priznanja na različitim takmičenjima.

Odsek za džez muziku, modul gitare, upisao je 2016. godine u srednjoj Muzičkoj školi u Subotici. Tokom školovanja nastupao je na nekoliko džez festivala, učestvovao je u takmičenjima i umetničkim radionicama. 

Nakon završene srednje muzičke škole, započinje studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku džeza i popularne muzike, modul džez gitare. Pored izvođenja muzike aktivno se bavi i organizacijom subotičkog Youth Jazz and Rock festivala.

Danas je aktivan muzičar na domaćoj sceni i svira sa muzičarima kao što su: Max Kochetov, Dragan Ćalina, Luka Ignjatović, Peđa Milutinović (Drumbooty), Milan Nikolić i mnogi drugi.