Džez na vodi u junu

Džez na vodi

Džez koncerti u restoranu „Amphora“ u junu

Jelena Jovović, Vasil Hadžimanov i Oleg Kirejev nastupiće ovog meseca (15, 22, odnosno 29. jun) u restoranu „Amphora“ na Zemunskom keju (Bulevar Nikole Tesle b.b.) u okviru ciklusa koncerata „Jazz on the Water“.

15.06. Jelena Jovović i bend (vokal) – All about Love
Jelena Jovović je izvrsna srpska vokalistkinja i guru džeza. Drži solo koncerte, radionice i predavanja, snima mjuzikle, sarađuje s istaknutim muzičarima Evrope, SAD-a i Srbije među kojima su: Fric Pauer, Oliver Kent, Bob Muver, Mark Marfi, Johanes Enders, Stiv Vilijams, Šila Džordan, Endi Bej, Big Bend RTS, Stjepko Gut, Duško Gojković, Bojan Zulfikarpašić, Vasil Hadžimanov…

22.06 Vasil Hadžimanov Trio (klavir) – Rođendanski koncert
Vasil Hadžimanov Bend u 2017. godini slavi 20 godina postojanja i rada na muzičkoj sceni. Do sada iza sebe imaju šest albuma koji su osvojili brojne nagrade, dok je njihova muzika proglašena za umetnička dela od visokog nacionalnog i kulturnog značaja za Srbiju. Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (jazz, funk, rock, world music…) u potpunosti je autentična i predstavlja nov pristup džez muzici.

29.06. Oleg Kireyev Band (saxofon) – Strangers in the Night
Oleg Kirejev je na džez sceni aktivan od 1984. godine, a od devedesetih nastupa na brojnim međunarodnim festivalima. Kirejeva, koji je ostvario puno inovativnih i provokativnih džez projekata u izvođačkoj karijeri dugoj tri decenije, žurnal „The Express Star“ naziva „ruskim saksofonistom s reputacijom virtuoza nadarenog za teški sving i veliko uzbuđenje”. „Neverovatno dobar ”, „lagan i entuzijastičan” i „sa stilom i prvoklasan” fraze su muzičkih kritičara koje su napisane o zvuku njegovog saksofona. Navešćemo samo neke od festivala na kojima je nastupao: „London Jazz Festival”, njujorški „Jazz Improv Festival” i „Montreux Jazz Festival”. Legendarni muzičar Bad Šank kaže: „Olegovo sviranje je predivna kombinacija žanrova koja uključuje mnoštvo svirača. Čujem eho 20-ih i Džona Koltrejna u kombinaciji sa nestrukturalnim džezom”.

Prošlog leta njegov bend „Orlanje“ nastupio je na Nišvilu pred više desetina hiljada ljudi, a 17. maja ove godine Oleg Kirejev je nastupao na Kolarcu.

Koncerti počinju u 21h i traju do 23:30. Karte se mogu poručiti preko telefona 062/ 8447 294 ili kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *