Dve predstave JDP-a na festivalu u Budvi

Predstava Selestina Fernanda de Rohasa u režiji Milana Neškovića, koja je nastala u koprodukciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta i JU „Grad teatar” iz Budve, biće izvedena u nedelju 18. i ponedeljak 19. jula na 35. Festivalu „Grad teatar” Budva, koji se ove godine održava pod sloganom „Povratak u život”. Premijera predstave Selestina održana je 18. jula 2019. u Budvi, dok je beogradska premijera bila 4. oktobra iste godine.

Roman Selestina pisan je isključivo u dijalogu i smatra se jednim od najvećih dela španske književnosti. Naslovnu ulogu igra Nataša Ninković, a ostalu glumačku ekipu čine: Nikola Rakočević, Marta Bjelica, Nikola Šurbanović, Emir Ćatović, Aleksandar Đurica, Anđelika Simić, Katarina Žutić i Maja Stojanović. Adaptaciju romana je uradila Maja Todorović koja je i dramaturg predstave. Scenograf je Jasmina Holbus, kostimograf Biljana Grgur, koreograf Ista Stepanov, a kompozitor Vladimir Pejković.

Moj muž

U sredu, 21. jula, na sceni između crkava u Budvi, biće izvedena i predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta Moj muž Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić.

U predstavi igraju Sanja Marković i Jovana Belović. Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Mirković, a kompozitor Luka Mejdžor.

Predstava Moj muž, koja je premijeru imala 18. aprila ove godine na sceni Studio JDP, izvedena je 2. jula u Domu kulture „Gradac” u Raški i 8. jula na Belefu, a posle Festivala „Grad teatar” Budva, 19. avgusta, biće izvedena i na Festivalu „Ohridsko leto” u Ohridu (Severna Makedonija), dok se na jesen očekuje gostovanje u Banjaluci (BiH).

Foto: Nenad Petrović i  Đorđe Tomić