Duo Arcord iz Beča nastupa u Novom Sadu

duo arcord

Fantastični Duo Arcord iz Beča svira u utorak, 30. oktobra u Gradskoj kući u Novom Sadu

DUO ARCORD (Srbija/Austrija)
Ana Topalović, violončelo – Nikola Đorić, harmonika

Utorak, 30. oktobar 2018, Gradska kuća, 20h

„…Program, koji teško može biti uzbudljiviji i inspirativniji, koji karakteriše fascinantno i svestrano istraživanje zvuka – ukratko, program koji potpuno opčinjava slušaoce zbog zaista uzbudljive interpretacije i boje zvuka Ane Topalović i Nikole Đorića. Ova dva umetnika kreću se apsolutno stilski autentično, a ipak neforsirano, kroz različite muzičke epohe….“

J. Haydn: Koncert za violončelo i orkestar u C-duru, Hob. VIIb1

P. I. Čajkovski: Arija Lenskog iz opere „Evgenije Onjegin”

D. Popper: Mađarska rapsodija

A. Piazzolla: Le grand tango

D. Šostakovič: Tri preludijuma op. 34 – br. 10, 17 i 18

J. Doderer: Besni marš / posvećeno duu ARCORD

A. Sedlar: Kolo

Koncert se realizuje zahvaljujući pomoći Austrijskog kulturnog foruma.

Ulaznice po ceni od 300,00 dinara prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344) radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

Duo ARCORD je redovni gost u najznačajnijim koncertnim dvoranama kao što su bečki Muzikferajn i Koncerthaus, Gastajg u Minhenu, austrijski Rundfunkhaus, ali isto tako i na međunarodnim festivalima širom Evrope i u Kini. Ne menjajući nijedan ton originalnih kompozicija, ovaj duo prezentuje virtuozne i jedinstvene vizije poznatih dela klasične i savremene muzike.

Njihov debitantski album Inspired by Songs & Dances, predstavljen 2016. u bečkom Koncerthausu, dočekan je s izuzetnim pohvalama kritike (Radio Klassik, Wiener Zeitung, Kurier, Klassik Heute). Na albumu su tonski zabeležena dela Betovena, Persla, Baha, Čajkovskog, Dvoržaka, Bartoka i Pjacole.

Inovativnost i originalnost Dua ARCORD inspirisala je i mnoge kompozitore. Preko 15 dela uglednih autora, kao što su Johana Doderer i Gabrijele Proj, komponovano je i posvećeno njemu. Pored solo karijera, Ana i Nikola nastupaju i u duu ARCORD kao solisti. Njima je posvećeno nekoliko duplih koncerata za violončelo, odnosno harmoniku i orkestar koje će izvesti sledeće sezone.

U najznačajnije nastupe tekuće sezone spadaju koncerti u bečkom Muzikferajnu, Berlinu, turneja u Kini, kao i koncerti u okviru programa Muzičke omladine Austrije (Jeunesses Austria).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *