Repertoar za mart 2021. - Zvezdara teatar

Dugo očekivana premijera „Berača snova” u Zvezdara teatru

Na martovskom repertoaru Zvezdara teatra naći će se i dugo očekivana premijera komada „Berači snova” po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Božidara Đurovića, zakazana za 11. mart u 18.30 časova

Priča berača prati život seoske porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline. Ipak, ispostaviće se da su maline samo milje iza koga se kriju mnogo važnije i komplikovanije životne teme današnjice, ispričane kroz zanimljive i duhovite likove.

Glumačku podelu „Berača snova” čine: Hadži Nenad Maričić, Biljana Đurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i Joakim Tasić.

Scenografiju za novi komad na sceni Zvezdara teatra uradio je Geroslav Zarić, dok je za izradu kostima zadužena Marina Vukasović Medenica. Autor muzike koja prati komad je Zoran Erić.

„Berači snova su priča o našim ljudima. O kumovima i komšijama, sinovima i majkama, očevima i kćerima i o jednom dedi. Berači snova znaju i šta bi i kako bi, ali im nešto ne da. Beračima snova izmiče sadašnjost dok zagledani u budućnost pate zbog prošlosti”, kaže, između ostalog, pisac ovog komada Vladimir Đurđević.

Reprize „Berača” su zakazane u tri termina: 12, 19. i 26. marta na sceni Danilo Bata Stojković.

Pored premijere sa martovskim repertoarom nakon duže pauze vraća se i „Klaustorfobična komedija” Dušana Kovačevića, koja će se igrati 13. i 14. marta.

Po dva izvođenja imaće i „Osama-Kasaba u Njujorku” (7. i 28. marta), kao i „Voz”, planiran za 5. i 6. mart. Predstava „Generalna proba samoubistva” je 20. marta, a predstava „Ljubav u Savamali” 21. marta.

Sve predstave igraju se sa početkom u 18.30 sati. Onlajn kupovina karata na sajtu Zvezdara teatra je najbrži i najjednostavniji način da dođete do karata. Sve što je potrebno jeste da kupac napravi svoj nalog za online kupovinu i prati dalja uputstva.

Podsećamo da se sve neiskorišćne karte zbog otkazivanja predstava tokom januara i februara mogu vratiti na blagajnu pozorišta ili zameniti za neku drugu predstavu sa martovskog repertoara.

Foto: Jakov Simović