Drugi dan Supernatural festivala na Adi Huji

Supernatural festival

Drugi dan Supernatural festivala na Adi Huji 21. maja

Drugi dan ovogodišnjeg Supernatural festivala na Adi Huji održaće se u nedelju 21. maja od 12 do 20 časova. Karte po ceni od 600 RSD u prodaji su na svim blagajnama Eventima. 10% od ukupnog prihoda svih prodatih karata Supernatural ulaže u dalje pošumljavanje Ade Huje.

Program jedanaestog po redu Supernatural festivala obećava dobru zabavu za sve uzraste. U okviru muzičkog dela festivala nastupaju dečiji hor Čarolija i Leontina, DF hor, Lollobrigida, Irie FM, Kanda, Kodža i Nebojša i Nikola Vranjković, dok će festival obeležiti i predstavljanje autentične gastronomije Srbije i brojna dešavanja sa ciljem podizanja svesti o važnosti očuvanja životne sredine i upoznavanja posetilaca festivala sa zdravim i ekološkim životnim stilovima.

Zelena pijaca hrane autentičnih proizvoda Srbije najvišeg kvaliteta okupiće mala poljoprivredna gazdinstva iz okoline Beograda, Velike Plane i Leskovca, koja još uvek čuvaju stare sorte voća i povrća, kao i uzgajivače autohtonih rasa domaćih životinja sa Stare Planine. Pijaca će predstaviti “Slow food” koncept pristupa hrani i domaće delikatese proizvedene po tradicionalnim recepturama. Deo pijace biće i otvorena kuhinja gde će renomirani majstori kuhinje pripremati gurmanske zalogaje za sve sladokusce.

Zelena zajednica ekoloških organizacija upoznaće posetioce sa svim aspektima zaštite životne sredine, Wellness radionice kapuere, joge, masaže, i izložba lekovitog i aromatičnog bilja promovisaće harmoniju duha i tela, Danube Village će upoznati sve zainteresovane sa biodiverzitetom i ekoturizmom na Dunavu, dok će radionice za decu kroz zabavu i igru upoznati mališane kako se sadi lekovito bilje, lavanda, ruzmarin, majčina dušica, zašto su pčele važne i kako da kroz veselu potragu za blagom otkriju važna znanja za zdraviju i zeleniju planetu.

Karte za festival po ceni od 600 RSD u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima, dok će na dan festivala moći da se kupe na ulazu u Supernatural park na Adi Huji po ceni od 800 RSD. Na dan festivala do 14 h za decu i roditelje ulaz će biti besplatan. Sve karte prethodno kupljene za 23. april važe i 21. maja.

Realizacija Supernatural festivala u produkciji Marsh Creative Production.

Supernatural festival je dnevni festival koji slavi Dan Zemlje i promoviše zdrave i održive ekološke životne stilove. Osnovan 2007. godine, Supernatural festival je najveći ekološki događaj ove vrste u Srbiji koji okuplja brojne posetioce, ekološke organizacije, stručnjake, akademske institucije, lokalne proizvođače organske hrane, umetnike i ličnosti iz javnog života. Festival je aktivistička platforma koja je pokrenula i promovisala projekte u oblasti reciklaže otpada, održivog transporta i energetske efikasnosti, organske poljoprivrede, kao i projekat revitalizacije ekosistema Ade Huje (http://supernatural.rs/projects/supernatural-park/).

Supernatural ekološki pokret osnovan je 2007. godine sa vizijom Srbije kao ekološke, čiste države i energetski efikasnog društva koje koristi obnovljive izvore energije. Aktivnosti pokreta zasnovane su na viziji društva u kom su primarne vrednosti ekologija, znanje i kultura.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’mojasrbija_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *