Drinska regata u Ljuboviji

Drinska regata Ljubovija

Pripreme za Drinsku regatu u Ljuboviji 2018. u punom su jeku

Drinska regata Ljubovija tradicionalno se održava druge subote jula počev od 2001. godine, kada se nekoliko entuzijasta spustilo, uvidelo perspektivu i pokrenulo sada jedan od najvećih i najznačajnijih dešavanja u Podrinju. Manifestacija je za godinu, dve prevazišla lokalne okvire, poprimila međunarodni karakter i svake godine privlači brojne turiste iz čitavog sveta da druge subote jula budu deo karnevala na Drini. Za dobar provod na vodi zaduženi su plutajući trubački orkestri koji prate povorku.

Pripreme za Drinsku regatu 2018. u punom su jeku.Regata je 14.jula-spust od Rogačice do LJubovije, što čini 40 km plovidbe najlepšim delom toka reke Drine. Prate je brojna sportska dešavanja, koncerti… Pripremaju se ugostitelji, vlasnici vikend naselja, pripremaju se čamci za plovidbu. Atmosfera se zagreva i cela varošica se stavlja u službu gostiju koji desetak dana pred regatu počinju da pristižu na Drinu.Odmaraju se u vikend naseljima, uživaju u kulinarskim specijalitetima, obilaze verske objekte, Bobiju i ostale destinacije. Prate sportska dešavanja, koncerte i naravno 14. jula učestvuju na Drinskoj regati u LJuboviji, koja je zaista doživljaj za pamćenje.

Odavno su turisti krenuli sa rezervacijom smeštaja i plovila, traži se ležaj više.Veliki deo naših smeštajnih kapaciteta rezervisan je čak godinu dana unapred za Dane drinske regate.

Daćemo sve od sebe da budemo dobri domaćini, organizatori svih sadržaja i da svakom ko želi da dođe kod nas izađemo u susret što se tiče rezervacije smeštaja i mesta na plovilima.

Organizatori regate su opština Ljubovija i Turistička organizacija LJubovija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *