DOK Cinema: Las Distancias

DOK cinema DOB: „Daljine”

Nedelja, 13. mart, 20 časova, Dom omladine Beograda, sala Amerikana

Projekcija i razgovor o filmu „DALJINE”

Gost: Nemanja Vojinović, reditelj, scenarista i producent

Moderator: Jovana Nikolić, producentkinja

ULAZ SLOBODAN

DALJINE

Dokumentarni film I 72’ I 2016 I Srbija

REŽIJA I SCENARIO

Nemanja Vojinović

KAMERA
Uroš Milutinović

Stefan Momirov

Nemanja Vojinović

MONTAŽA
Nada Kostić

DIZAJN ZVUKA

Predrag Adamović

PRODUCENTI
Andrijana Stojković

Nemanja Vojinović

PRODUKCIJA
All Inclusive Films

O FILMU

Indira, mlada kubanska glumica, uspeva da emigrira u Ameriku, ali ta njena odluka ima i svoje posledice. U Santa Klari, na Kubi, Indira je morala da ostavi svog jedanaestogodišnjeg sina Leandra, majku Ksiomaru i ostatak mnogobrojne porodice, kako bi pokušala da pronađe bolju budućnost u Americi.

U Nju Džersiju, Indira pokušava da se navikne na novi društveno/politički sistem, drugačiji mentalitet ljudi i hladno vreme. Dok njen „američki san” postaje „američka noćna mora” Leandro u Santa Klari čeka da se njegova majka adaptira na nove uslove života kako bi on mogao da joj se pridruži.

NEMANJA VOJINOVIĆ – PROFESIONALNA BIOGRAFIJA

Nemanja Vojinović rođen je 1989. godine u Beogradu. Studirao je filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je diplomirao 2012. godine sa dugometražnim omnibusom Gde je Nađa?. Za kratki dokumentarni film Realnosti, odjebi osvaja nagrade u Srbiji i u inostranstvu, uključujući nagradu „Jovan Aćin”, koju dodeljuje Udruženje filmskih umetnika Srbije. U svet dugometražnog dokumentarnog filma debituje filmom Daljine (Las Distancias), čiji je scenarista, reditelj i producent. Član je Udruženja filmskih umetnika Srbije i Udruženja dokumentarista Srbije – DokSrbija.