3 A.M

DOB: Koncert na Zidiću – 3 A.M.

Petak, 24. jun, u 20 časova, Dom omladine Beograda, Plato Milana Mladenovića

U prvom terminu desete sezone Koncerata na Zidiću24. juna, od 20 časova, publici na Platou Milana Mladenovića premijerno će se predstaviti bend 3 A.M. (Tri sata iza ponoći). U pitanju je muzička grupa ljudi čije se iskustvo proteže do početka devedesetih godina prošlog veka. Vinovnici su brojnih previranja i smena generacija, stilova koji su se nazivali hard korom, ali su ostali dosledni glavnim odlikama ovog pravca: beskompromisno rokanje i sirova poezija zaodenuta asfaltom.

Članovi Mrki (bubanj), Janko (bas gitara), Aref (gitara) i Zero (vokal), svirali su u bendovima Doghouse, Hitman, On The Run, Austerity, Stonewall, Few Reasons Why, Seventh Army In The Kitchen, Rain Delay, Grandpa Candys. U ovoj postavi počeli su sa radom pre godinu dana i za sada snimili EP „Time For An Awakening” sa četiri pesme. Sniman je tokom aprila 2022. godine u studiju „Mašina 23”, a produciran je u kolaboraciji Saše Otaševića (Pogonbgd) i članova benda. Široj publici predstavili su se singlom „Me, Enemy”. Kao vizuelna kulisa video spota za ovu numeru upotrebljena je priča „B-17” čuvenog Dan O’Bannona iz crtanog omnibusa „Heavy Metal” objavljenog 1981. Smeštena u svet mašte, priča sa lakoćom prati muzičku podlogu koju na karakterističan način donosi bend 3 A.M. Muzika je okarakterisana kao kros over ranog hard kora sa njujorškim izrazom devedesetih godina. Melodijske linije su rudimentalne i naziru se ispod jednostavnih vokalnih linija praćenih snažnom ritam sekcijom koja donosi modernu atmosferu.

Bend 3 A.M. će se beogradskoj publici predstaviti premijerno u okviru koncertnog serijala na Zidiću Doma omladine Beograda, polusatnim setom u okviru kojeg će izvesti muziku koju vole, žive i stvaraju čitavog života. Iako svi članovi benda imaju po preko četiri decenije životnog iskustva, muzikom se bave isključivo iz ljubavi i za njih ona je beskompromisna. Smatraju da svako ljudsko biće nosi u sebi muziku i da je može iskreno reprodukovati ili ispustiti samo u trenucima sreće i patnje.

Foto: Marija Stanošević