DKSG radionica: Vizuelni rečnik Studentskog grada

DKSG radionica: Vizuelni rečnik Studentskog grada

DKSG radionica: Vizuelni rečnik Studentskog grada

Dom kulture Studentski grad, oktobar i novembar 2021.

Radionica Vizuelni rečnik Studentskog grada održavaće se svakog ponedeljka od 18 do 21 čas uživo ili na internetu. Uključivaće razgovore o kreativnom procesu, diskusije i predavanja na konkretne teme, kao i kreativni praktični rad uz stručne mentore. Radovi učesnika biće predstavljeni na zajedničkoj izložbi i u katalogu koji će se sastavljati tokom radionice. Sadržaj koji će se predstaviti na izložbi treba da bude vezan za iskustva neposrednog prisustva u Studentskom gradu, te je radionica namenjena svima onima koji imaju neki specifičan odnos prema Studentskom gradu i žele da ga podele i predstave. Specifični vizuelni rečnik imaće za cilj da preplete mnoštva ličnih iskustava učesnika u kombinaciji sa arhivskom građom i raznim drugim materijalima koji šire polje asocijacija. Za učešće u radionici nije potrebno predznanje o savremenoj vizuelnoj umetnosti, pa ni posebna tehnička znanja o procesima fotografisanja i pisanja, već samo otvorenost i radoznalost za eksperimentisanje i rad u grupi, kao i doslednost u dolaženju i radu na zadacima između susreta.

Radionica je besplatna i svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem prijave na elektronsku adresu izlozbotvornica@gmail.com  najkasnije do 24. septembra, nakon čega će biti upućeni u predviđeni tok i program radionice od strane organizatora.

DKSG radionica: Vizuelni rečnik Studentskog grada

Prijava treba da sadrži:

– Kratko predstavljanje (ime, prezime, program studija ili zanimanje)

– Odnos prema Studentskom gradu (stanovnik, zaposleni, posetilac..)

– Motiv za učešće u radionici (minimum dve rečenice)

Vizuelni rečnik Studentskog grada je drugo izdanje radionice Izložbotvornica. Radionicu vode: umetnica Šejma Fere, koja će sa učesnicima radionice razvijati konkretne tehnike i pomagati formatiranje finalnih proizvoda – izložbe i kataloga, istoričar umetnosti i kustos Stevan Vuković, koji će tokom radionice držati predavanja o postupcima i primerima kolažnog pristupa arhivskom materijalu i koordinatorka Tijana Savatić, koja će biti zadužena za aktivnu komunikaciju sa učesnicima, kao i pomoć u konceptualnom razvoju ideja i radova.

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *