DKSG: Koncert Petra Marića

Petar Marić

DKSG: Koncert Petra Marića

Subota, 18. decembar, 19 časova, Velika sala Doma kulture „Studentski grad”

HARMONIKA MOŽE ZVUČATI I DRUGAČIJE OD ONOGA KAKO STE NAVIKLI

Petar Marić – 8 puta svetski prvak u harmonici

Višestruki pobednik internacionalnih takmičenja u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici. Akademski se usavršavao u Francuskoj i Slovačkoj. Trenutno je jedan od vodećih umetnika u svetu harmonike. Dobitnik je velikih društvenih priznanja iz oblasti kulture kao što je priznanje „Beogradski anđeo”, koje dodeljuje Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Plaketa Opštine Stari Grad za doprinos u oblasti muzike, Povelja Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, titula ambasadora kulture Republike Srbije, nosioca projekta „Beograd 2020”.

Pored klasične muzike originalno pisane za harmoniku ili transkripcija kompozicija pisanih za druge instrumente, Petar u svom repertoaru neguje i veliki broj virtuoznih kompozicija variete žanra u kojima je zastupljena muzika iz različitih zemalja i različitih stilova čime ovaj vrhunski mladi umetnik, na najbolji način, publici predstavlja sve čari i mogućnosti harmonike kao instrumenta.

Pored klasične i variete muzike, mladi umetnik u svom opsežnom repertoaru ima nešto sasvim novo i originalno, a reč je o elektronskoj harmonici i elektronskom zvuku koji oslikava instrument u jednoj novoj perspektivi koja će, u budućnosti, biti sve zastupljenija. Petar Marić svira na instrumentima marke Bugari Armando i Bugari Evo, čiji je i zvanični promoter.

Specijalni gosti na koncertu: Aleksandar Nikolić Beltango – bandoneon i Sofija Petrović – sopran

Ulaznice za studente i penzionere su 300 dinara, a regularna cena karata je 600 dinara. Vašu ulaznicu možete obezbediti na vreme preko tickets.rs i portirnici DKSG. Broj mesta je ograničen na 200.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.